Japonsko IX. (Hot Spring, Stopovanie je hračka!)






Nedávno sme sa prehupli do doslovne posledného mesiaca, takže už odpočítavame od 30-tky. Čas sa náhle zrýchlil. Uvedomujeme si, že sa blíži koniec a tešíme sa. Vieme, že už to za chvíľu končí, obzeráme sa za seba a vravíme si, že sme to dali, zvládli sme to!

Minulú stredu nás Keisi po robote vzal do Hot Springs, Japonských onsen-ov. Sú to vlastne tradičné Japonské kúpele. Bolo to naozaj skvelé. Veľmi sme sa zrelaxovali a bolo to také super romantické miestečko, až na to, že sme tam boli spolu :D (ha-ha)

 V utorok ráno nás prebudil silný lejak a my sme dostali obavy o náš výlet do mesta a o zadarmo cestu, ktorú sme si chceli odstopnúť. Šťastie nám prialo a tak keď sme opustili dom, hneď sa vyjasnilo a o chvíľu nám slnko svietilo do očí. Do 20-tích minút sme si stopli auto. Išli sme s týpkom, ktorý mal meno na Š (ťažko sa pamätajú tie Japonské mená, veľmii:D) a anglicky nevedel skoro nič, takže cesta bola trošku nezáživná, ale tak čo to sa posnažil. Japonci sa o vás postarajú už aj pri krátkej ceste, ešte sme ani raz neobišli na sucho vždy nám kúpili aspoň pitie. Aj vám to príde zvláštne? Vítajte v Japonsku:)
*
 Ako obvykle sme si ponakupovali kopu zbytočností a zanalyzovali, že nemáme žiadne suveníry a darčeky, pretože kúpiť tu darčeky je dosť obtiažne. Magnetky sme tu videli asi len dve (na našom letisku) a boli dosť škaredé a pohľadnice tiež stáli za nič. Ak chcete nejaký klasický suvenirový gýč to tu nenájdete, skôr tu nájdete kopu Eiffeloviek, Big Benov a prívesky s Americkou vlakou:D.. Takže to musíme domyslieť a nájsť niečo čo prinesieme domov, pretože sa nám to kráti. Taktiež sme sa išli odfotiť do kabínky, ktorá sme potom zistli bola pokazenná a keďže mince sme tam už nahádzali, išla som poprosiť na informácie nech nám nejako pomôžu ako inak ochotní Japonci zavolali inštalatéra a my sme si spravili fotky:D

Dneska sme sa chceli "prekonať" a skúsiť stopovať aj smerom domov, naplánovali sme si, že sa prejdeme k výjazdu na Kagoshimu a boli sme presvedčené, že sa nám to tam podarí. Pokochali sme sa výhľadom na Sakurajimu (opäť raz) a postavili sme sa k ceste, kde nám do asi 10tích minút zastavila Slečna s mamou, že či ideme na letisko. Opäť to neboli Anglicky hovoriaci Japonci, ale s prekladačom sme prehodili pár slov.

Už nám neostáva veľa času, sme na seba pyšné, že sme to zvládli, sme šťastné, že sme objavili čaro stopovaniu, že sme boli "donútené" spraviť to, že si tu chodíme výletovať na vlastnú päsť. Bude zvláštne odtiaľto odísť a nikdy sa sem nevrátiť, ale teším sa domov a dúfam, že budem mať možnosť, čas a prostriedky výletovať si aj v Európe.

1 komentár

  1. odvaznym stastie praje :) tak ste mali super vylet!

    Posledne dni giveaway o Bioderma balicek, stylove hodinky a 50€ voucher tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/11/mega-naj-naj-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)