|TRAVEL| MUST DO IN MILAN






Vždy keď nájdem nejaké lacné letenky, tak sa vytešujem ako malé dieťa. Málokedy sa stalo, že som si kúpila nejakú drahú letenku, preferujem tie lacné. Letenky do Milána som uchmatla asi ako takmer polovica Slovenska za 2 centy, spiatočne, takže tento deal nepočítam do svojích lacných kúp. Koniec koncov letenky do Milána sú teraz bežne v dobrej cene, avšak kúpiť ich bol dobrý nápad. Kúpila som ich mne a mojim dvom najlepším kamarátkam, ktoré mi najprv nechceli veriť, že som za 6 leteniek zaplatila 6 centov :D. Ubytovanie sme riešili na poslednú chvíľu a využili airbnb neďaleko Milána. Ja osobne si vždy všetko rada riešim sama, ale viem, že niekedy sa oplatí pozerať aj last minute zájazdy od agentúr.

PRE VIAC FOTIEK Z VÝLETOV, SLEDUJ MÔJ INSTAGRAM!:)


Termín sme mali v polovici Októbra a chytili sme ešte ako tak pekné počasie. V Miláne bolo prvý deň veľmi príjemné počasie, narozdiel od Bratislavy kde som v deň odchodu mrzla aj v zimnej bunde.
V článku vám opäť prinesiem pár mojich obľúbených tipov na miesta či foodspoty, taktiež aj  fotky z nášho dvoj-dňového výletu.
Plus na konci článku sa môžete tešiť na príbeh ako ma (a nezväličujem) vyhodili z najznámejšej katedrály Duomo.

1.Ochutnajte Talianské Cannolli
Tento Talianský pokrm ste možno už ochutnali a ak nie, tak kde inde ho ochutnať, ako v jeho rodnej zemi? Konkrétne sa jedná o dezert, ktorý pochádza zo Sicílie, ale v Taliansku ho nájdete na každom rohu. Ak ešte neviete, ide o druh trubičky, ktorý je naplnený prevažne syrom ricotta. Konce sú zvyčajne dozdobené drvenými pistáciami, čokoládou, koktejlovými čerešničkami, či pomarančovou kôrou. My sme mali vyhliadnutú prevádzku Bottone Cannoli , vyzerala síce luxusne avšak skôr na také take away, my sme chceli niečo kde chvíľku posedíme a dezert si vychutnáme, zvolili sme teda alternatívu Ammu Cannoli. Kaviareň na to aká bola pekná, lacná a mne osobne cannoli veľmi chutili.

2. Výhliadka z Katedrály
Ak sa mám priznáť, tak nie som ten typ človeka, čo by si na výlete s radosťou platil za každú hlúposť či vstup. Väčšinou sa vyhýbam všetkým plateným atrakciám, ktoré sa mi dostanú pod ruku. Samozrejme sú tu aj výnimky. Jedna z nich bola aj terasa katedrály Duomo. Katedrála je krásna aj zvonku, ale jej terasa má ešte väčšie čaro. Nehovoriac o tom fotogenickom prostredí, ktoré vás obklopuje. Lístok stojí (s vstupom po schodoch) online 11€/na pokladni by mal stáť 9€. Čo vám radšej neodporúčam je si sadať na okraj múriku, ktorý môžete vidieť na titulnej fotke, nakoľko sa vám môže stať, že vás odtiaľ prisahám vyhodia :D Príbeh o tom ako ma vyhodili z tejto katedrály vám priložím nižšie.


3.Instafriendly kaviarne
Áno, ani návšteva Milána sa nezaobišla bez prehľadania celého Instagramu. Z môjho zoznamu sme navštívili tieto 3 miesta:
Vanilla Bakery: Jedna z najkrajších kaviarní, raňajkarní aké som kedy navštívila. Bola celá ružová s prvkami halloweenskej výzdoby. Ceny boli síce o trošku vyššie ako v iných podnikoch, ale oceňujem, že mali v ponuke aj vajcia Benedikt! Dokonca tie s lososom!
California Bakery: Ak holdujete jemnej americkej kuchyni tak je to pre vás skvelá voľba na raňajky. Americké palacinky, vajíčka na niekoľko spôsobov a príjemný interiér! CB má po Miláne niekoľko pobočiek a je len na vás, ktorú si vyberiete.
Macha café: Útulný malý podnik s rôznými vychytávkami pre ne/milovníkov macha! V ponuke nájdete macha lievance, macha nápoje, ale taktiež aj rôzne poké misky, sushi, či avo toast!

Ak bežne uprednostňujete čaj pred kávou, najskôr to v Miláne zmeníte. Kým za capuccino zaplatíte priermene 1,50€, za čaj až 5€ :D rýchlo som si to s čajíkovaním rozmyslela a prešla na capuccino vlnu.



4. Dajte si Aperitívo
Bez tejto záležitosti nemôžete opustiť Taliansko! Ide o takú tradíciu, kedy sa Taliani spolu stretnú pri drinku, dajú si ľahkú večeru, či snack a pritom (predpokladám) preberajú svoje životy. Aperitivo väčšinou začína v podvečerných hodinách, táto myšlienka sa mi veľmi páči a tak som Aperitivo mala na svojom To do Liste. V cene Aperitíva máte zvyčajne 1 drink + snack, či dokonca celý bufet. Samozrejme to záleží na cene. Ja som našla na internete odporúčanie z nejakého blogu na Aperitívo v bare Akkademia, avšak nabudúce by som volila inú variantu. Aperitívo tu stálo 11€, mali širokú škálu drinkov, ktoré boli aj chutné, avšak s jedlom sa mi do chuti toľko netrafili. (Aj keď je dosť možné, že čím viac hodín bolo, tým pridávali rôzne obmeny a viac druhov jedla.)
 

5.Prechádza pri Navigli
My sme na túto "náplavku" prišli počas jemného dažďa, takže sme si Navigli neužili ta ako som si predstavovala, ale počas teplého slnečného dňa, to musí byť fakt super. Všade naokolo sú kaviarničky, reštaurácie, kopa mostov a na moje prekvapenie to nebolo ani preplnené turistami. Takže ak ste milovníkom podobných miest, Navigli je miesto pre vás!




6. Spoznajte aj modernú časť Milána
Dom Bosco Verticale nájdete asi snáď v každom Milánskom sprievodcovi. Ide o bytový dom, ktorý je komplet obrastený rastlinkami, vyzerá to veľmi efektne a nachádza sa pri modernej časti Milána, pri nákupnej ploche, alebo ako to nazvať. My sme tam dorazili už za tmy a tak som nefotila ani žiadne fotky, ale viem si tam predstaviť nejaký ten photoshoot! Takže odporúčam to stihnúť za svetla:)

Som rada, že som opäť mohla podniknúť nejaký babský trip, dobre sme sa najedli, videli sme hlavné pamiatky, zažili veľa zábavy, dokonca sme stihli aj prejsť obchody, aj keď neúspešne. Kamarátka celý výlet hľadala ideálnu bundu, avšak márne. Vy nemusíte na e-shope manzara majú v ponuke rôzne dámske zimné bundy, ktoré sa ešte aj tento rok stále nosia! Myslím si, že na výletý v chladnom počasí budú ideálne :).


Boli ste v Miláne? Ak máte nejaký tip na niečo pekné, chutné, či fotogenické, budem rada keď mi o tom napište do komentára :)


...A teraz prichádza spomínaný pribeh, ako ma vyhodili z najznámejšej katedrály v Miláne.

Ešte pred cestou som si na internete hľadala zaujímavé lokality, či inšpirácie na fotky. Jednou z nich bola aj fotka na múriku na terase katedrály Duomo. V prvej polovici terasy boli na týchto múrikoch oznamy, že je tam zakázané vyliezať, avšak v druhej polovici už žiaden oznam nikde nebol. 

Povedala som si, že to risknem, veď keby sa doplazil nejaký SBS-kár, tak mám aspoň super výhovorku. Po pár cvakoch som začula, ako na mňa kričí starší, neupravený pán niečo po taliansky a do toho vkladá anglické pojmy tipu, že mám okamžite vypadnúť a opustiť katedrálu.

V priebehu sekundy som zliezla a odpovedala mu, že nikde nie je nič napísané, ale bol nekompromisný a doslova mi povedal, že mám ihneď vypadnúť a zahnal nás viacmenej smerom k východu.

Tento východ bol však k výťahu a my sme mali kúpene schody, chceli sme sa vrátiť, ale v tom sme ho zas stretli a keď nás zbadal opäť na mňa začal kričať to isté. "Odprevadil" nás k výťahu a dožadoval sa aby som okamžite opustila budovu s tým, že kamarátky musia ísť po schodoch, ale ja keďže musím urgentne odísť môžem ísť výťahom.
Bola to naozaj nepríjmená situácia a ja som sa málom rozplakala. Taktiež som im povedala, že vojdem do výťahu, ale bez toho pána, lebo mi naozaj naháňal strach.

Viem, že možno nebolo najrozumnejšie vyskakovať na ten múrik, ale chovanie tohto pána "SBS-kára" čo vyzeral celkom pofiderne určite nebolo na mieste. Celá vyklepaná som vyšla a počkala na kamarátky, ktoré si to museli odšlapať. Výsledkom tejto nemilej situácie je ale tá super fotka, ktorú vidíte na úvodnej strane. Podarila sa mojej kamoške, za čo jej ďakujem :D!

6 komentárov

  1. Veľmi krásne fotky, určite si si to tam užila. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wau letenky za 2 centy :D vyzerá to tam úžasne :)tento nepríjemný zážitok ti teda nezávidím pán by sa mal naučiť slišnému správaniu :DDD
    leekralova

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc hezký článek :) Ale já nevím - mne osobně to Miláno nějak moc neoslovilo. Neříkám, že tam není několik fakt pěkných míst, ale nezarylo se mi to pod kůži. To třeba Janov se mi líbil mnohem víc :)

    https://www.flavoursofamellia.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)