|TRAVEL| Copenhagen+Malmö



Kodaň bola jedna z mojich vysnívaných destinácií, čo sa týkalo Európy, a na tento trip som sa tešila už od Októbra, kedy som nakombinovala letenky z Budapešti cez Malmö do Kodane za pár euro. Od začiatku som sa obávala, aké počasie budeme s kamarátkou mať, nakoľko sme leteli v polovici Februára, ale milo nás prekvapili prvé dva dni, kedy bolo naozaj krásne, teplo a slnečno. To sa nedalo povedať o druhej polovici výletu, kedy nám posledný deň nielen fúkalo, ale aj pršalo.

Ak náhodou neviete Malmö je Švédske mesto, ktoré je spojené s Kodaňou mostom a tak sa viete dostať z Malma do Kodane za necelú hodinku. Určite odporúčam výhľad zo Skybaru hotela Arena.

Letisko Malmö -> Malmö
  • Autobusy chodia približne každú polhodinu
  • Cena lístka je 13€ (čo je celkom dosť, na to že celá trať netrvá ani hodinu tuším)
  • Lístky sa kupujú v automate pomocou platobnej karty (neviem či je aj iný spôsob, ale tento je asi najjednoduchší:))
Ubytovanie Malmö
  • V Malme sme využili službu Airbnb, kde nás noc vyšla 13€. Naozaj odporúčam hostiteľa Skandera, ktorý nás vyzdvihol na stanici, poradil nám a poskytol nám naozaj útulné ubytovanie.  
Malmö je príjemné, malé mestečko, ktoré je vhodné na jednodňový výlet. Či už si ho nakombinujete ako my, alebo sa sem vyberiete z Kodane, určite stojí za návštevu, nakoľko je to naozaj blízko.


Malmö->Kodaň
  • Odporúčam Flixbus, ktorý chodí 2x denne (avšak pozor na meškanie, nám meškal 2 hodiny, ktoré sme strávili sedením na autobusovej stanici:( )
  • Cena lístka je len 5€!
  • Autobus je 2poschodový, a ak budete šikovní a rýchli, tak si môžete uchmatnúť miesto hore, kde budete mať krásny výhľad!
Ubytovanie Kodaň
  • Nakoľko ceny v Kodani boli vysoké, zvolili sme najlacnejšie ubytovanie a to v hosteli Jørgensen.
  • 2 noci v izbe, ktorú sme zdieľali ešte s dvomi dievčatami nás vyšli 40€.
  • Tento hostel naozaj neodporúčam, ak nie ste vyslovene nenáročný, nakoľko sa tam našlo mnoho negatívneho. Malý priestor (aspoň v našej izbe), nefunkčná sprcha a mnoho ďalšieho.
Ako som spomínala na začiatku článku, Kodaň ma lákala už veľmi dlho, avšak trošku ma sklamala. Nie je to veľké mesto, keby ste veľmi akčný za deň prejdete všetko hlavné čo chcete. Také tie typické turistické samozrejmosti ako je socha morskej panny,  umelý ostrov Christianhavn s mestečkom Christiania, okúzlujúci prístav Nyhavn, ktorý je presnou kópiou tých krásnych fotiek Kodane, či nákupná ulica Strøget...My sme zablúdili aj do odľahlejšej časti Nørrebro.
Výhodou Kodane je to, že nakoľko je malá, nie je problém ju prejsť pešo. Alternatívou sú bicykle, ale ceny sme nezisťovali. Metro sme využili iba na cestu na letisko a tá stála asi 5€. Ceny v Kodani sú výrazne vyššie a tak treba rátať buď s vyšším rozpočtom, alebo sa istým spôsobom uskromniť.
Ak by ste išli v teplejších mesiacoch, môžete navštíviť Legoland, alebo Tivoli park. Nám sa bohužiaľ nepodarilo navštíviť ani jedno, nakoľko boli ešte zavreté.
My sme tento výlet poňali veľmi študentsky a tak nás celé 4 dni vrátane všetkých výdavkov vyšli 160€, čo si myslím, že je na výlet v Kodani perfektná suma!





































































































2 komentáre

Ďakujem za každý komentár:)