|TRAVEL| INSTAGRAM FRIENDLY PLACES IN ROME


Neviem ako vy, ale ja si pred každým výletom detailne prezerám miesta, fotky a čerpám inšpiráciu aby som bola pripravená na prípadné photoshooty. A samozrejme nie vždy to výjde podľa plánu, ale často krát sa zas najlepšie fotky podaria práve spontánne. V dnešnom článku sa s Vami podelím o moje tipy kde, ako a kedy si v Ríme správiť podarené fotky.

Fontana di Trevi

Začnem mojou obľúbenou pamiatkou a to fontánou Di Trevi. Už z fotiek sa mi fonátana veľmi páčila, avšak naživo to je niečo úžasné, je to zatiaľ najkrajšia fontána akú som kedy videla a je nádherná aj v noci, avšak vtedy tam bolo ešte viac ľudí, než doobeda. Keď prídete k fontáne možno sa vám bude zdať, že spraviť si fotku bez ľudí je nemožné, avšak nakoľko je fontána veľká stačí si len nájsť správne miesto, prípadne si naň počkať a fotka bez ľudí je na svete. Pri fotení týchto fotiek tam bolo naozaj veeeľa ľudí, ale na fotkách nemám ani jedného. 

Na fotenie k fontáne sme dokonca deň predtým vstali veľmi skoro, práve preto, že som dúfala, že tam bude menej ľudí. A ako to dopadlo? Ľudí tam bolo veľa, fontána bola uzatvorená, nakoľko ju čistili a naokolo behal štáb s kamerami a ešte k tomu nad fontánou ani nesvietilo slnko, čo znamenalo nie len horšie svetlo na fotke, ale taktiež aj zimu, nakoľko sme boli v Ríme v Novembri. Takže tak dopadlo moje historicky prvé vstávanie, kvôli fotkám.



Koloseum

Ani pri tejto veľkolepej pamiatke nie je ťažké mať fotku bez davov ľudí. Mnoho ľudí sa fotí priamo pri Koloseu, čo znamená, že na fotkách majú určite kopu ľudí, avšak časť ľudí vie, že nad Koloseom je kopa miesta, ktoré si stačí len obsadiť a fotenie môže začať. Ide o dlhý múr, ktorý rozhodne neprehliadnete. Je to naozaj vkusný uhol na fotky a miesta je tam viac než dosť. Druhým foto pointom je kopec z druhej strany Kolosea na ktorý si nie som úplne istá či sa môže chodiť, ale v tom čase tam bolo viac skupiniek tak sme to riskli a cvakli si tam takúto couple fotku, síce sa tam hemží zopar ľudí dole,nepôsobí to pre mňa priveľmi rušivo.

Radšej sa uistite či sa na tento kopec smie chodiť, nakoľko v okolí Kolosea je mnoho policajtov a určite nechcete aby vás odtiaľ vyhadzovali ako mňa z Milánskeho Duoma.







Španielske schody


Pri tejto pamiatke žiaľ platí si len privstať, nakoľko sa počas dňa zaplní davom turistov a odfotiť peknú vkusnú fotku vám potom môže dať rozhodne zabrať. Efektné bude ak budete fotiť zdola-nahor, nakoľko bude menšia šanca, že sa vám na fotke objavia ľudia. S týmito fotkami nie som 100% spokojná, nakoľko na prvej sa dole hemží priveľmi veľa ľudí a na druhej v rohu je nejaký ujo. Avšak aspoň máte porovnanie dvoch uhlov. 



Záhrada Villa Borghese


Toto je typický instagramový raj. Keby sme mali viac času rozhodne by som sa tu zdržala dlhšie, náš čas sme preto využili na plavbu loďkou na malom jazierku, ktoré je veľmi fotogenické tak isto ako aj celá záhrada. 



Castel Sant'Angelo


Pri tejto pamiatke tiež platí, že kvôli efektnej fotke si treba naozaj privstať, nakoľko sa to tam hemží naozaj davmi ľudí. Je dosť pravdepodobné, že sme vychytali zlý deň, nakoľko je to blízko Vatikánu a vtedy tám práve prebiehala nejaká udalosť s Pápežom a bolo to preplnené ľuďmi. Avšak v blízkosti tohto hradu som objavila tento milý kolotoč a cvakla si fotku aspoň tam.

Forum Romanum


Ak si zaplatíte vstup do vnútra som si istá, že si odnesiete viac ako len jednu fotku! Vkusná fotka sa však dá odfotiť aj bez vstupu a to napríklad na takýto štýl. Nikde ani nohy.


Tak toto by bolo z mojich tipov všetko. Dúfam, že sa vám páčili a inšpirovali ste sa pri vašej návšteve Ríma :) Každým výletom, či fotením sa chcem zdokonaľovať a mať fotky s ktorými budem stále viac a viac spokojná :) Ktorá fotka so zverejnených sa ti páčila najviac? :)












21 komentárov

  1. Všechny fotky jsou nádherné ♥ Za mě jedno velké WOW! ♥

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Naozaj zaujímavý článok :) veľmi pekné fotky a úplne sa mi páčia tvoje biele šaty! V Ríme som bola raz v lete, akurát keď opravovali aj fontánu aj schody :D ale rada by som sa tam znova niekedy vrátila, len nie v lete :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je veľká škoda! Najmä tej fontány! Údajne jeseň je na Rím ako stvorená :)

      Odstrániť
  3. My sme v Ríme boli a všetky takmer všetky tieto miesta sme videli, zažili a aj pofotili. Z kolosea máme peknú fotku aj z vnútra. 🤗😍 inak super článok 😘

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som dovnútra nešla,lebo sme nemali moc času a odrádzali ma tie davy turistov, ale čo som videla fotky je to tam naozaj krásne :)

      Odstrániť
  4. Zajímavé tipy. Já byla v Římě jednou a naprosto se zamilovala. Mám z tama pár fotek, ale nijak extra jsem v té době nejela sociální sítě. Co mě mrzí je fontána. Když jsem tam byla, tak byla zrovna v rekonstrukci, takže je jasné, že se tam musím podívat znovu, že jo :D
    Díky za tipy :)

    Gabux

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež som kedysi neriešila fotky, tak ako ich riešim teraz!:D a fontány je škoda, je naozaj kúzelná:)

      Odstrániť
  5. Wau,krásne fotky :) Ja som v Ríme a celkovo v Taliansku ešte nebola, ale určite dúfam raz toto miesto navštívim. Vyzerá to tam dokonalo :)

    Accessories for beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  6. mluju Řím! Nejvíc se mi líbí ta na loďce. :)

    www.libenanovakova.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ak a mi niekedy podarí navštíviť toto nádherné miesto, tak jednoznačne zájdem na spomínané miesta <3 Krásny post <3

    NORALIC

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Fotky sú veľmi pekné, raz by som sa tam chcela pozrieť. Kvôli fotkám z Benátok som vstávala ráno o 5 :d

    Visit Glowing Passport (blog je pre anglicky)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. wau, tak o piatej bys om to nedala, mne bolo ťažko aj o šiestej :D

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár:)