|TRAVEL| INSTAGRAM FRIENDLY PLACES IN BUDAPEST



Ak ma už sledujete nejakú tú chvíľku, možno ste si všimli, že Budapešť je moja srdcovka. Tak ako mnoho ľudí ospevuje Prahu, pre mňa je to práve Budapešť do ktorej sa veľmi rada vraciam (ak beriem do úvahy mestá, ktoré sú nám najviac dostupné). Tento krát som výlet poňala veľmi fotogenicky a mala som v pláne sa na výlete kreatívne vyžiť. Podarili sa nám naozaj skvelé fotky. V tomto článku by som sa s vami rada podelila o moje tipy ako si z Budapešte odniesť instafriendly fotky!


|ENG|
If you'have been reading my blog for a while, maybe you should know that Budapest is one of my favourite cities. A lot of people have a “travelship” with Prague, for me it is Budapest. This time, I wanted to concept this trip as a photo trip. We made a lot of great photos. In this article, I would like to share with you my tips how take a Instagram-friendly photos in Budapest!



MUSEM OF SWEET AND SELFIES
Podobných múzeí je vo svete mnoho. A slúžia práve na to, aby oživili naše instagramy. Je to čistý marketing, nakoľko to vo vás nezanechá žiadne kultúrne obohatenie. Avšak áno, aspoň raz si to treba skúsiť, ja sa možno nechám zlanáriť aj niekedy nabudúce, verím tomu, že v iných mestách môže byť niečo takéto ešte veľkolepejšie a originálnejšie. Treba sa pripraviť, že v múzeu bude veľmi veľa ľudí, a mnoho detí. Ak sa tam chystáte s mužskou spoločnosťou treba ju na to pripraviť a ideálne niečim uplatiť, aby zvládol toľko ružovej. A samozrejme aby odfotil čo najlepšie fotky haha :D 
Vstup do múzeá stojí 10€, my sme ho prešli za hodinku a to sme ho prešli takmer 2x. Odporúčam prísť čo najskôr myslím si, že vtedy je šanca, že tam bude menej ľudí, ak teda nechytíte veľkú skupinku dievčat z UK :).

|ENG|
In the whole world you should find a lot of places like this. Nowdays, it is very popular and it's a great way to make our Instagram profiles more interesting. It's just about marketing, because it's nothing special. I enjoyed other sights much more than this museum, but maybe next time in another city I'll try another one. Be prepared that there will be a lot of people, mostly kids. And if you are travelling with a boy you should prepare him, maybe even bribe him :D. The entrance fee is 10€, and we spent about one hour there. I recommend to visit the museum in the morning, because is there's a change that there will be less people.


FISHERMAN'S BASTION
Rybárska bašta patrí medzi najkrajšie a najfotogenickejšie miesta v celej Budapešti. A samozrejme aj najviac preľudnené. Ak chcete mať tie najkrajšie fotky rozhodne sem príďte na východ slnka. Ja si to nabudúce nenechám újsť, avšak tento krát som bola moc spoločensky unavená na to, aby som vstala na východ slnka :D. Nájdete tu mnoho uhlov na rôzne fotky. Ak ste kreatívny určite sa vám podaria aj také, ktorých nie je plný instagram.

|ENG|
Fisherman's Bastion is one of the most photogenic spot in Budapest. Of course, this place is crowded throughout the whole day. If you are dreaming about photos without people, you should wake up in the morning and visit this place before sunrise.  If you are a creative person, I am sure that you will take a lot of original photos.
SZIMPLA KERT
O tomto bare som už raz písala vo svojom článku o tipoch čo vidieť v Budapešti a spomeniem ho znova. Nie len, že je to môj obľúbený bar, ale zistila som, že cez deň je to aj veľmi fotogenické miesto. Nabudúce si tam určite naplánujem poriadný photoshoot. Myslím si, že tu sa kreativite medze nekladú.

|ENG|
I wrote about this bar in my older article about tips What to see in Budapest. This bar is my favourite one in Budapest. And I realized that during the day it is very photogenic as well. Next time, I absolutely must organize some photoshoot there.


CHAIN BRIDGE
Zo všetkých mostov v Budapešti je pre mňa tento ten naj, naj, naj! Celkom som rozmýšľala ako sa s ním odfotiť tak, aby na fotkách nebolo mnoho ľudí, nakoľko býva celkom preplnený. Potom mi napadlo si naň sadnúť... lepší nápad som dostať snáď nemohla. Neskôr som si všimla tabuľu, že je tam zakázané sedieť, avšak nemyslím si, žeby to bolo nejak veľmi nebezpečné a nikto to nekontroloval:)

|ENG|
Out of all bridges in Budapest, for me personally, the Chain Bridge is N.1. I was thinking about some poses and angles to make a the best photo with this beauty without people (ofc:D). Then I got a idea.. to sit at the bridge. It was the best idea, haha. Then I saw the warning board that is illegal sitting on the bridge.Ups.


HUNGARIAN PARLIAMENT
Ďalšia krásna budova, ktorú v Budapešti milujem. Je fotogenická z každej strany, takže spraviť si pekný záber rozhodne nie je ťažké.

|ENG|
This building is absolutely amazing. I love it. It is photogenic from every angle. It is very easy to take a beautiful picture.
 
VAJDAHUNYAD CASTLE

Odfotiť sa v okolí tohto hradu je hračka.  Je tam toľko možností, že nejaká fotka sa vám určite podarí. Taktiež je to skvelé miesto na oddych takže sa dá spojiť príjemné s užitočným.

|ENG|
Making a great shot is super easy in this area. It is a great place for relaxation. It is both of useful and enjoyable.


SZIMPLY
Ak patríš medzi milovníkov instafriendly raňajok, toto miesto je pre teba ako stvorené. Ja si jedlo fotiť neviem, tak sa vždy radšej odfotím s ním :D.

|ENG|
If you are lover of instafriendly breakfast, this place is perfect for you. I can't take a great pics of food, this is the reason  I make photos with food and me! :D



3 komentáre

  1. super fotky! ja som bola v Budapešti ešte len raz a aj to sme ju neprešli celú, neboli sme dokonca ani pri parlamente. dúfam, že ešte tento rok sa tam znova dostanem, lebo už o to pokusy boli :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krasne fotky. Budapest mam tiez rada,tak pri najblizsom vylete sa skusim inspirovat tvojimi fotkami :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)