|TRAVEL| Čo vidieť v Brémach a Hamburgu?


Výlet do nemeckých Brém, bol prvým leteckým výletom po korona období. Prečo padla voľba práve na Brémy? Lacné letenky a možnosť cestovať bez obmedzení do Nemecka. Brémy sa nám z obrázkov zapáčili a Hamburg sa tiež nenachádzal ďaleko, tak sme si pobalili ruksaky a išli otestovať, ako sa cestuje (lietadlom) ešte v čase korony. Až na počasie, ktoré nám priveľmi neprialo sme si výlet naozaj užili a vy si tak v článku môžete prečítať čo všetko sa oplatí v Brémach a Hamburgu vidieť a mnoho ďalších užitočných tipov.


|Užitočné tipy na výlet v Brémach nájdeš na konci článku|

BRÉMY
Mestečko Brémy je malé a pomalým tempom ho človek prejde behom pár hodín. Je útulné, má mnoho zelene a dajú sa tu nájsť naozaj krásne uličky. Milovníkov gastronómie však sklamem. Na každom rohu sa to hemží kebabom a to doslova. Tipy na dobré podniky však nájdete na konci článku.

SCHNOORVIERTEL
Tieto malebné uličky priam zbožňujem, nájdete ich v historickom centre Brém. Krásne domčeky v ktorých nájdete útulné obchodíky, či malé podniky, táto prechádzka je rozhodne must-have v Brémach. Ja by som tu pokojne strávila aj niekoľko hodín.

OUTFIT: Celkom som sa potešila, že som v tomto škaredom počasí mohla vyvetrať svoje obľúbené šaty z Glashgirl, ktoré som doplnila o tento skvelý opasok z e-shopu Bonprix. Nemohli chýbať moje obľúbené čižmičky zo shelovet.sk a klobúk.






SCHLASTE
Ďalšie plus, ktoré majú za mňa Brémy je to, že cez ne preteká rieka, konkrétne je to Weser. Promenáda Schlaste bola druhým miestom, ktoré ma očarilo, presne takéto nábrežia mám totižto rada. Rieku lemujú bary, či reštaurácie a atmosféru dotvárajú zakotvené lode. Vychutnať si výhľad však môžete aj na pontónoch, ktoré sú (aspoň boli) sprístupnené verejnosti.

WALLANLAGEN
Park, ktorý sa tiahne cez polovičku mesta je ideálnym na prechádzku. Hlavnou atrakciou je určite mlyn Mühle am Wall, ktorý je ako vystrihnutý z holandskej pohľadnice.

BREMEN MARKET SQUARE
Na tomto rozľahlom námestí sa nachádzajú snáď všetky najvýznamnejšie budovy, ktoré Brémy majú. Socha Rolanda, radnica, či katedrála. Nájdeš tu stánky, občas aj streetfood a veľké vyhliadkové kolo (jedna jazda stojí 4€). Námestie je naozaj príjemne a je to hneď vedľa útulnej uličky Böttcherstraβe.


BÖTTCHERSTASSE
Ďalšia z malebných uličiek, ktorú v Brémach rozhodne nesmiete vynechať. Je celkom krátka, lemovaná obchodíkmi, ale je to akési must-have. Nachádza sa priamo pri hlavom námestí.




HAUPTBAHNHOF
V neposlednom rade by som vám rada zdelila, že hlavná stanica v Brémach je skutočne nádherná, teda z vonkajšej strany. Veľká škoda, že sa v jej okolí nachádza mnoho tulákov a pofiderných ľudí. Po vizuálnej stránke je to ale naozaj krása!


HAMBURG

Hamburg je krásne mesto. Vcelku odlišné od Brém. Má taký škandinávsky nádych a má niečo do seba. Celé mesto je popretkávané kanálmi a všade naokolo je voda. Spája historickú architektúru s tou modernou a tak si na svoje príde naozaj každý. Najväčším highlightom mesta je rozhodne opera, ktorá sa nachádza na okraji mesta. Ide o naozaj nádhernú budovu ku ktorej vedie príjemná cesta sprevádzaná kanálmi. Hamburg ma naozaj očaril a ja by som sa sem rada niekedy vrátila a videla toho ešte viac.

UŽITOČNÉ TIPY

Ako sa dostať z letiska v Brémach do centra mesta?

Veľmi jednoducho. Priamo pred letiskom sa nachádza električková zastávka, tá vás dovezie priamo do centra Brém za pár minút. Jednosmerný lístok stojí necelé 3€.

Ako sa pohybovať po Brémach?

Pešo! Všetko je vo výbornej vzdialenosti, aspoň od nášho ubytovania bolo všetko maximálne 30 minút pešo. Ale celkovo si myslím, že Brémy nie sú veľké a tak sú ideálne na spoznávanie po vlastných.

Tip na ubytovanie

My sme boli ubytovaní v hoteli Ibis Budget priamo pri hlavnej stanici. Dostupnosť do všetkých kútov Brém bola skvelá. Tiež hneď pred hotelom stojí električka, ktorá ide z a na letisko, z vlakovej stanice vám idú vlaky do okolitých miest a v blízkosti sa tiež nachádza autobusová zastávka pre diaľkové autobusy.

Gastronómia

Jediné čo ma na Brémach sklamalo bola gastronómia. Nenašla som priveľa podnikov, ktoré by mi učarovali a tak vám odporúčím v prvom rade snáď jedinú raňajkáreň, ktorú sme našli. Bola síce trošku mimo centra, ale stála za to: YellowBird Coffee, štýlová piváreň so širokou ponukou čapovaného piva: Craft Beer Bar Bremen a chutnú ázijskú kuchyňu mali v podniku Kagi Bar.

Ako sa dostať do Hamburgu?

Hamburg je od Brém vzdialený približne 1,5 hodiny cesty autobusom a 1 hodinu cesty vlakom. My sme jednu cestu absolvovali autobusom a druhú vlakom. Ceny boli vcelku podobné. Pri autobuse sme využili flixbus a lístky na vlak sme si k

Žiadne komentáre

Ďakujem za každý komentár:)