Japan I. (Sme tu!)


Kde by som začala... Na začiatku Septembra som odletela (pripomínam prvý krát som letela, už len to je zaujímavosťou pre mňa:D) do Japonska na skoro 4 mesačnú prax. S kamarátkou sme sa na to tešili celé prázdniny odkedy sme sa na ňu prihlásili v škole. Všetko bolo fajn aj po prílete do Kagoshimi, a presťahovania sa do Kirishimi kde bývame a pracujeme, avšak zistili sme, že všetko je inak ako nám bolo povedané, ale o tom tu písať nebudem.

Japonsko je zvláštna krajina. Konkrétne tu v Kirishime je všetko písané japonsky, len ťažko tu nájdete niekoho kto vie anglicky a vie vám pomôcť, ale inak sú veľmi ochotní. Sú milí, usmievaví, ale vedia sa aj nahnevať a vy často ani neviete prečo, pretože sa celý čas usmievajú a vy si myslíte, že je všetko v poriadku. Jazdí sa tu po pravej strane, čo som sa dozvedela len pár dni pred odchodom sem. Majú tu kopu veľkého hnusného hmyzu a sú strašne nelogickí. Aspoň mne tak prídu:D Ale sú aj infantilní a to sa mne páči:D! A aby som nezabudla každý deň spotrebujú neskutočné množstvo plastov, či drevených paličiek, ktoré nerecyklujú...

Pracujeme 6 dní z týždňa, v reštaurácií s názvom Little Prague, kde sa ale podáva aj Japonské Shabu-Shabu. Tento týždeň sme mali náš prvý day off kedy sme mali viac času. Teda celý deň pre seba.

Konečne sme si boli zameniť peniaze a prejsť sa aj keď tu v Kirishime (nie sme v centre) toho nie je moc veľa, ale našli sme pekný park, navštívili free SPA pri letisku, nakúpili Japonské sladkosti a viac sa tu rozkukali.






3 komentáre

  1. Týjo, tak to budete mít obrovskou zkušenost :) Mám úplně stejný šortky jako ty
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Japonsko (in love) závidím ti :) a dúfam,že si Japonsko užiješ ;)
    PS: nepsravíš nejaké videjko ako más "Summer 2014" ale o Japonsku ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja verím v to, že tu ešte uvidím veľa vecí aj keď teraz veľa času trávim v práci:/
      Jasné, že bude! To som plánovala ešte predtým než som sem išla:))

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár:)