Japan XI. (Stop za jednu minútu a kimoná


Predposledný Day off sme sa rozhodli zmeniť naše pôsobisko a tak sme nešli klasicky do Kagoshimy, ale do neďalekej Kirishimi (časť Kagoshimi) Vždy keď sme išli do Kagoshimy po ceste sme videli veľké nákupné centrum a takisto aj a tak sme vedeli kam chceme ísť. Do mobilu som si pofotila mapku, a Japonskú adresu a spoliehala sa na to, že tam nejak trafíme stopom.
Opäť nám vyšiel krásny slnečný deň, dokonca bolo aj dosť teplo tak sme boli radi, že nemusíme mrznúť. Cestou tam sme stopli auto veľmi rýchlo a to dve milé slečny jedná sa volala Nana a druhej meno som zabudla, dokonca sa po nás vrátili, pretože predtým nestihli odbočiť a zaviezli nás presne tam kam sme potrebovali. Vedeli trošku Anglicky a tak to bola pre nás veľmi príjemná cesta. Po veľkej nákupnej pár hodinovej horúčke kedy sme sa prehrabali tonou oblečenie a iných vecí sme si našli miesto v parku. Neskôr sme chceli ísť do Kirishimského chrámu, avšak ťažko si dáte poradiť od Japoncov v Kirishime, ktorí nevedia anglicky a tak nás nevedeli navigovať aj keby to radi spravili. Ostávalo nám zakotviť sa v Mc Donalde a ísť pomaličky domov. Cestou naspäť sme stopli auto až nečakanou rýchlosťou. Dovolím si povedať, že to bola minúta:D Zobrala nás milá rodinka s dvomi malými deťmi, ktorí taktiež vedeli anglicky mali sme teda šťastie na anglicky hovoriacích Japoncov. V stredu sme sa boli pozrieť v Yūsui-te, kde bola celá dedinka vysvietená vianočnými svetielkami.
Ďalší day off sa nám presunul z utorka, už na nedelu, pretože nám opäť zmenili pôsobisko práce a továreň má voľno vždy v nedelu. Výnimočne sme stopovali až tri autá, pretože sme najprv išli nakúpiť do Kirishimi, potom do Kagoshimi a domov. Mali sme šťastie na milých ľudí, ktorí sa s nami dokonca aj chceli fotiť:) Keď sme prišli domov, bola u nás naša kolegyna z továrne Keiko, ktorá nám doniesla Kimoná a obliekla nás do nich. Už som sa bála, že odídem bez toho.












1 komentár

  1. viem, ze sa uz opakujem :)ale ja by som sa fakt bala stopovovat :) a co ste si nakupili?

    Zelam krasne sviatky a pozyvam na vianocnu giveaway, tu: http://www.biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/12/stastne-vesele-vianoce.html

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)