|TRAVEL| WARSZAWA



Varšava nebude patriť medzi moje obľúbené miesta, kde by som sa rada vrátila, (asi nie nadarmo sa hovorí, že Krakov je krajší) ale nakoľko som tento výlet absolvovala s kamarátmi a priateľom budem naň mať pekné spomienky.
Najviac sa nám páčila asi najfotogenickejšia budova, ktorá patrila múzeu a robila nám spoločnosť každý deň, nakoľko sme boli ubytovaní neďaleko nej. Taktiež staré Varšavské mesto ponúka krásnu architektúru, útulné uličky a množstvo obchodov so suvenírmi. Rozhodne medzi must to see patri aj park Lazienki, ktorý je naozaj obrovský. Stretnúť tam môžete taktiež aj veveričky.

Vec čo som si tu zamilovala a závidím celému Poľsku je sieť šalaterií SaladStory, ktoré ponúkajú skutočne úžasné šaláty, wrapy, či zeleniné šťavy. 

Ubytovanie 
  • My sme boli ubytovaní v hosteli. Ak cestujete so skupinou a nepáči sa vám predstava nocovania s cudzími ľudmi, rozhodne ho odporúčam. 
  • Náš apartmán nás vyšiel asi 9€/noc osoba. Personál bol veľmi milý, taktiež priestory boli moderné a hostel mal skvelú polohu. Hneď pri hlavnej ceste bola budova múzea, niekoľko nákupných centier, metro a taktiež do centra či k iným pamiatkam sa dalo jednoducho dostať.
  •  Jedinou nevýhodou bolo to, že takmer vždy keď som sa išla sprchovať ovalila ma po chvíľke studena voda :D
Ako sa dostať do Varšavy?
  •  Možností je viacero, my sme využili PolskiBus z Bratislavy, nakoľko nás spiatočný lístok vyšiel iba 6€, avšak na úkor pohodlia, nakoľko cesta trvala asi 11 hodín, sedačky boli extrémne nepohodlné a po nastúpení do autobusu nás čakalo nemilé prekvapenie, keď sa 70% ľudí rozvalovalo po 2 sedačkách, tým pádom sme ich museli budiť aby sme si vôbec  mali kam sadnúť, plus nemôžem zabudnúť opomenúť, že v autobuse neboli ani záclony, stolíky, ani tá klasická priehradka na veci-no katastrofa :D, určite vám skôr odporúčam letieť z Bratislavy, ak vychytáte lacné letenky.










9 komentárov

  1. pekne fotky aj video, mňa láka v polsku skôr Krakow, verím že tá cesta musela byť uff náročná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krakow mám na pláne ešte tento rok, lebo veľa ľudí si ho naozaj pochvaľuje :)

      Odstrániť
  2. Krásné fotky a užitečný tipy. Cesta teda dlouhaa :D Do Krakova se chci podívat :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, náš cieľ bol Varšava len kvôli lacnej ceste, inak by som tiež volila skôr Krakov:D:)

      Odstrániť
  3. Nikdy jsem tam nebyla, ale urcite mam na seznamu :)

    CITC

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyzerá to byť naozaj nádherné mesto:) A krásne fotky!:)

    Saja Frey Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bola som vo Varšave tento rok, šli sme letecky z BA a letenky boli fakt lacné. Bývali sme v hoteli Campanille blízko Centrálnej stanice. Veľmi sa mi toto mesto páčilo, všetko bolo tak mega veľké a aj keď tam nebolo až tak veľa historických pamiatok, o to viac mali záhrad a parkov. Dokonca sa v jednom veľkom parku konal aj koncert pod šírim nebom. Veľmi sa mi toto mesto páčilo.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)