|FIT| Jillian Michaels - Ripped in 30



Koľko krát ste si už povedali, že začnete so sebou niečo robiť? Či kvôli vlastnej nespokojnosti, dobrému pocitu, či zdraviu? Sama som s cvičením začala už mnoho krát a raz sa mi podarilo byť so sebou spokojná skoro až na tých 100% (aj keď myslím, že tých 100% nepríde nikdy).

Tento program od Jill som už raz cvičila, avšak keďže prichádza leto, aj ja som si povedala, žeby som sa mala nejak rozhýbať, začala som opäť trošku cvičiť a oprášila som staršie videá. Necvičila som program opäť, ale vybrala som si 4-tý level, ktorý by mal byť najnáročnejší, ale mňa osobne bavil najviac.

Ripped in 30 sa skladá zo 4 levelov, a každý sa vo videu odporúča cvičiť 5-6x do týždňa + 1 deň off.
Sľubuje výsledky, ktoré vám majú zhodiť pár centimetrov, nabrať silu a zlepšiť kondičku.
Pokiaľ chcete môžete levely kombinovať s inými videami, či cvičeniami, ja som to tak robila už mnoho krát.

V každom z levelov sa pochopiteľne našiel nejaký hnusný cvik, ktorý nemám rada a tak aby som netŕpla počas cvičenia vďaka jednému, či dvom cvikom tak som si cviky zamieňala za nejaké im podobné. V mojom prípade som používala 3kg činky.

Ak chcete so sebou niečo robiť,výhovorky typu: nemám čas, nemám miesto, nemám činky, či je to pre mňa moc náročné, sú zbytočné :D!
  • Samotné video nezaberie viac ako 35 minút a to si myslím, že je naozaj minimum času, ktorý môžete venovať sebe a svoju telu (aj keď poznám lenivosť a aj nabitý program:):D!!),
  • V prípade miesta- ja sama cvičím v malej izbe, ktorej rozmer cvičiacej plochy je asi 2x3 m (ak mám dobrý odhad) a je to postačujúce, nakoľko tento priestor stačí na všetky cviky. 
  • Činky nie sú drahou záležitosťou, no pokiaľ nechcete investovať (alebo ste lenivý ísť ich kúpiť ako ja kedysi:D) postačia vám aj naplnené fľaše s vodou.
  • A čo sa týka náročných cvikov, či cvikov, ktoré nemáte radi-jednoducho si ich zameňte za vám blízke:) a po čase budete prekvapený, že vám nerobia problém už ani tie ťažké:)

TIPY
- Radšej zvoľ verziu pre začiatočníkov, ako odfláknuť pokročilú verziu cviku.
-Ak sa necítiš na cvičenie proste si daj day off (avšak treba si to vypočítať a snažiť sa nemať veľké odstupy)
-Ak si typ človeka, ktorý nemá rad stereotyp tak odporúčam striedať s iným pohybovými aktivitami
-Kúp si činky, peknú podložku na cvičenie či outfit na cvičenie a zaručene sa ti bude lepšie cvičiť
-Zaznamenávaj si všetky svoje ciele a tvoje výsledky

A čo vy? Poznáte Jillian, či ste s ňou už dokonca aj niečo odcvičili?:)

6 komentárov

  1. Skvelý článok :) Pred asi dvomi rokmi ma tiež chytila takáto cvičiaca mánia, no myslím, že mi urobila viac škody ako radosti

    www.frenchstyle.eu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, mne to občas prináša radosť, ale niekedy keď sa mi nechce, je to na škodu :D

      Odstrániť
  2. Ja cvičím doma už niekoľko rokov - veľmi ma to baví. Našla som si svoju motiváciu, cvičenia, ktoré obmieňam, zmenila som jedálniček. Avšak Jillian ma nikdy neoslovila natoľko, aby som sa s ňou tomu venovala dlhšie :/ Každopádne, držím palce! ❀

    ❀ Blog de la Licorne ❀

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cvičíš podľa seba, alebo podľa koho?:) Mne osobne zo začiatku veľmi vadila a nemala som ju rada, ale našla som si k nej cestu a teraz ak cvičím podľa niekoho, tak jedine podľa nej :)

      Odstrániť
  3. Výzvu jsem odcvičila, ale s mým tělem nějaké změny neudělala. To ale bylo způsobeno tím, že jsem to cvičila jen o víkendech, čímž se 30 dní protáhlo na hodně delší dobu.
    Blog na zabití

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je škoda! Keby ideš vkuse verím, že by sa dostavili super výsledky:)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár:)