|TRAVEL| BRNO



Ďalším mestom, ktoré som navštívila tento rok bolo Brno, síce som v ňom už 2x bola, ale vždy kvôli nejakej povinnosti a tak som nemala možnosť si ho prejsť celé ako turista. V Brne sme strávili jednú noc a som veľmi rada, že nám vyšlo naozaj krásne počasie. Do Brna sa viete dostať za necelú hodinku a pól  a spiatočný lístok z BA kúpite za cca 14€ (ak idete regiojetom tak len  10€).

Ubytovanie-Ubytovaní sme boli v hoteli Royal  Ricc, ktorý mal výbornú polohu priamo v centre. Hotel bol zariadený v historickom štýle, bola to pre mňa novinka. Aj raňajky boli chutné s pestrým výberom. Bol to síce jeden z drahších hotelov, ale aspoň sme to mali všade na skok.

Tipy v Brne
  • Zoo- Našou prvou zastávkou, pár minút po tom ako sme sa ubytovali bola ZOO, ktorá bola vzdialená od centra, asi 20 minút električkou. Zoo bola veľmi pekná, nakoľko bola celá situovaná do prírodného prostredia, avšak zdalo sa mi, že bola príliš roztrúsená a tak to budilo dojem, že je tam málo zvieratiek. Klasicky sme videli zvieratká ako zebry, žirafy, rôzne vtáky, medvede, pandu červenú... ale čo bolo naozaj super bol výbeh s malými klokanmi v ktorom sa môžete prejsť, takže viete byť v ich tesnej blízkosti. 
  • Plnený Trdelník v Trdlokafe- Viem, že plnený trdelník je už takmer všetkým známy, avšak tu ho plnia mrazeným jogurtom a mne osobne to príde omnoho chutnejšie ako zmrzlina!
  • Bar/Reštaurácia Vytopna- Ak by som mala vybrať najlepšiu vec z Brna, bol by to jednoznačne tento bar! Pivo, či iné nápoje vám privezie priamo k vašemu stolu vláčik! Bar je naozaj veľký, s terasou a s originálnym prevedením, určite odporúčam staviť sa aspoň na jedno pivko! Hneď oproti je jeden pajzlík (U dvoch čertov, ak sa nemýlim), ktorý má príjemný personál, aj ceny.
  • Fontána pri Janečkovom divadle- Ak sa nemýlim tak som túto fontánu nenašla na žiadnom z hlavných webov, keď som hľadala, čo vidieť v Brne. Objavili sme ju náhodou a bolo to veľmi milé prekvapenie. Fontána v noci svietila a premietala rôzne obrazy, nápisy, dátum, či čas...
  • Reštaurácia Snack bar Adria- Reštaurácia neďaleko hlavnej stanice, interiér síce nie je nič moc, ale ak si sadnete na terasu, tak sa viete veľmi dobre najesť, za dobrú cenu. Porciu sú naozaj veľké a obsluha veľmi milá.
  • Zmrzlina na Zelnom trhu- MEGA! Nemám info, či sa tento vozík so zmrzlinou Božský kopček nachádza na Zelnom trhu počas celého letného obdobia, ale verím tomu, že áno, nakoľko vždy keď sme išli okolo tak tam bol rad. Úžasné vegánske sorbety! To musíte ochutnať:).
  • A v neposlednom rade klasiky ako Katedrála sv. Petra a Pavla, hrad Špilberg (na ktorý sme sa my nedostali, ale nabudúce určite dostaneme :D), Námestie Slobody a astronomické hodiny...















4 komentáre

  1. Já v Brně nikdy nebyla jako turista :D ale spíš kvůli tanečním soutěžím, takže jsem nikdy neměla možnost Brno projít :) Ale fotky jsou pěkný :) a co jsem koukala na tip kam jít tak jestli tam pojedu někdy tak určitě je využiju:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že som mohla nejak poradiť, treba zájsť všade kam sa dá ^^

      Odstrániť
  2. Opravdu nádherné fotky! Moc Vám to sluší a nemůžu se dočkat až některá místa navštívím ! <3

    Vee

    YourVee.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme:) určite choď pozrieť,my sa ešte rozhodne vrátime:D

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár:)