|TRAVEL| BALTIC TRIP- RIGA

Ahojte! Nasledujúce tri cestovateľské články budú venované môjmu tripu na Pobaltie, ktorý som plánovala už dlhšie.Rada navštevujem krajiny, ktoré nie sú preplnené turistami. Jednak, že je to komfortnejšie a takisto aj menej okukané. Ak vás nezaujímajú dve celkom vtipné príhody, prescrollujte si rovno k fotkám a k informáciam o Rige.

Zo začiatku vyzeral byť výlet síce komplikovaný, ale perfektne naplánovaný a hlavne letenky a autobusy vyšli dokopy noazaj lacno. Bratisla-Burgas-Riga-Tallin-Vilnius-Varšava-Bratislava.


Prvý problém nastal keď mi wizzair doslova zrušil let z Varšavy domov a nám neostávalo nič iné ako si zakúpiť lístky na autobus.Takže miesto v rámci možností pohodlnej hodinovej cesty lietadlom sme museli absolvovať cestu autobusom, ktorá trvala 12,5 hodiny. No a keďže s prepravcom Polskibus máme už túto skúsenosť rozhodli sme si to spraviť ešte komplikovanejšie. Ísť do Brna (8hod) a tam prestúpiť na vlak. Šialené,že? Ale keby ste vedeli čo je Polskibus zač, asi by ste sa nedivili. 


(Aj by som zabudla na to, že pri kúpe leteniek som najprv kúpila letenky na zlý dátum, ale zrušili aj tie, tak som ešte pár eur aj zarobila :D)


Náš výlet mal začat v Rige, avšak ani prvý deň výletu sa nezaobišiel bez problémov. Lietadlo do Burgasu meškalo z Bratislavského letiska 2 hodiny, takže miesto 5 hodín v Burgase nám ostávali asi len 3. Čo by bolo stále super,kým sme si neuvedomili,že všetky Ryanairové lietadlá meškaju. To znamenalo, že 2 hodiny meškal aj náš let do Rigy. (Nikdy by mi nenapadlo, že to isté lietadlo, ktorým budeme letieť ráno do Burgasu sa otočí do Nemecka a späť a potom nás odvezie do Rigy.)

Po celom dni čakania na letisku a vo vzduchu sme večer konečne dorazili do Rigy. Pôvodný plán bol prejsť sa ešte mestom ale ani jednému z nás sa nechcelo, tak sme uvážili, že bude lepšie ísť si ľahnúť nech sme na druhý deň fresh.

 

PRE VIAC FOTIEK SLEDUJTE MÔJ INSTAGRAM


RIGA


Čo sa týka Rigy obom sa nám z trojice pačila najviac. Je to miesto na, ktoré sa rada vrátím vďaka atmosfére,ktorú malo.V meste to žilo cez deň aj noc.Na každom rohu ste mohli nájsť útulné kaviarne, či bistrá. 

Veľmi sa mi páčila druhá strana za mostom, odkiaľ bol pekný výhľad na panorámu mesta, ale taktiež moderná budova knižnice.
Ďalej by som spomenula tržnicu, na ktorej ste mohli kúpiť takmer všetko. Najviac ma zaujalo ovocie a zelenina, ktorá nie len dobre vyzerala, ale bola výrazne lacnejšia ako u nás. V poslednom rade sa mi veľmi páčila Lotyšská akadémia vied, ktorá veľmi pripomínala technologické múzeum vo Varšave a samozrejme staré mesto.
Ďalšie pamiatky, ktoré stoja za návštevu: Three brothers, House of blackheads, Monument of liberty, St. Peter's church, Vermanges garden ...


Tipy
-Alkohol tu po 22. Hodine kúpite iba v bare
-Ceny alkoholov sú omnoho vyššie ako u nás
-Ak do Rigy priletíte, z letiska sa dostanete autobusom za 2€ do centra mesta, avšak treba sa lepšie pozerať, pretože má nástupište trošku vzadšie.
Eat and Drink
-Funny fox bar- Tento bar sme zvolili najmä kvôli názvu, ale taktiež pre atmosféru, ktorú bar mal. Bol to karaoke bar a aj keď sme tam boli v nedeľu, tak núdza o ľudí ani zábavu nebola. 
-T.G.I.F - Čo ma potešilo bol TGIF. Je dobré mať niečo overené ak ste hladní a nechce sa vám blúdiť mestom. 
-Bakeberry- Na internete som našla zopár kaviarní,z pomedzi ktorých sme si vybrali práve Bakeberry a bola to dobrá voľba. Príjemná kaviareň s dobrým výberom chutných koláčov.
-Karums- Tvarohová tyčinky Made in Latvia, stojí pár centov a chuťovo je naozaj dobrá. Mne pripomínala pribináčik. Ďalej môžete ochutnať aj ich tvarohový krém, ktorý sme my síce nechutnali, ale myslím si, že to bude niečo veľmi podobné. 

Ubytovanie

Hotel Man Tess
V centre. S raňajkami. 22€/noc/osoba. Rozhodne odporúčam hlavne kvôli výbornej polohe a ochotnému personálu. Ale Riga je maličká,takže nech sa ubytujete kdekoľvek, budete mať všetko na skok.


Tak čo? Navnadila som vás aspoň trošku na návštevu Rigy? Alebo ste ju už sami navštívili?:)











17 komentárov

  1. V Rige som ešte nebola, no vyzerá to tam veľmi pekne. :)

    Rebelliouslily

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Moc hezké! Příští léto se tam taky plánuju podívat :)

    OLIVIE | Blog

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To bych už dlouho chtěla navštívit. Krásné fotky :)
    Ejnets on the road

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je tam skvelo, a najmä to malé množstvo turistov :D

      Odstrániť
  4. Nádherné fotky :) Na Pobaltí som bola pred niekoľkými rokmi, bol to skvelý výlet a navštívila som celkom dosť rovnakých vecí, ako ty :) Aspoň som si tvojimi fotkami trošku pospomínala na tú nádheru

    FRENCHSTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jééj, to je super, ja sa rozhodne chcem ešte niekedy vrátiť :)

      Odstrániť
  5. Super fotky :) popravdě jsi mě na Rigu docela nalákala, do teď jsem vůbec nevěděla jak si ji mám představit, věděla jsem, kde to je, ale co bych tam hledala, to vůbec :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ma veľmi teší :) tiež by som nikdy nepovedala, že ma takto očarí :)

      Odstrániť
  6. Krásne fotky :) Veľmi ti to tam pristane :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hey dear!
    Love your post and followed your blog :)
    I want invite you to visit and follow my blog back <3

    pimentamaisdoce.blogspot.pt

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Great photos. You are so beautiful!
    Kisses from Poland ♥

    http://sar-shy.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)