|LIFE| JA A MOJE BLOGERSKE JA




Ja a blog. Keď sa ma ešte nedávno niekto spýtal, či mám blog, alebo nebodaj či som blogerka, ostýchavo som odpovedala, niečo v štýle ..
  • "nooo niečo take"
  • "hej, mám blog, ale nikto ho nečíta"
Viem, že v mojom okolí ľudia do tejto sféry toľko nevidia a tak sa tým,že vôbec nejaký blog mám, priveľmi nechválim. Preto som sa dlhý čas sama zhadzovala a zdehonestovala svoju prácu.
Teraz to vnímam ako veľkú chybu. Samozrejme, že som sa nepovažovala za "veľkú blogerku", ale zhodiť sa hneď pred niekym, že nikto nečíta môj blog, asi nie je nič moc. Za posledné obdobie prešiel blog, ale aj ja menšou transformáciou. Dospela som do štádia kedy som na môj blog a prácu pyšná, takže keď mi najbližšie niekto položí rovnakú otázku, tak moja odpoveď bude znieť: Áno, som blogerka a mám svoj blog!

Blog The Noela existuje už niekoľko rokov, a viac aktívna som na ňom začala byť počas pobytu v Japonsku v roku 2014, kedy som si sem písala všetky zážitky čo sme zažili, tieto články snáď ako jediné som si tu uchovala a aj uchovám.


Neskôr som mala tendenciu uberať sa k zdravým receptom, recenziám na rôzne cvičebné programy... a nakoniec blog dosiahol túto podobu, ktorú ma dnes a 99,9% obsahu tvorí cestovanie,móda a kozmetika.


Ešte minulý rok som na blog prispievala zriedka, buď po nejakom výlete, alebo photoshoote. Zlom nastal tento rok na jednej akcií na ktorú som bola pozvaná. Vtedy som si uvedomila, že toto je to, čo chcem robiť a čomu chcem venovať svoj čas. Veľkú váhu tomu dalo aj to, že sa od nás odsťahoval môj brat s ktorým som dovtedy mala spoločnú izbu. Mne vznikol zrazu priestor na tvorenie, fotenie a všetko čo som k blogu potrebovala.

Od toho momentu som sa začala blogu venovať intenzívnejšie, upravila som si dizajn, začala prispievať pravidelne a dokonca sa mi konečne podarilo nastaviť si aj vlastnú doménu. (áno, niečo tak jednoduché som nevedela nastaviť polroka:D)

Zrekonšturovala som si celú izbu tak, aby sa čo najviac blížila k môjmu vysnívanému ideálu. Veľmi mi to pomohlo, nakoľko mi to otvorilo myseľ, poskytlo mnoho inšpirácie a mne samej sa lepšie pracuje v prostredí v ktorom sa cítim dobre. Splnil sa mi aj sen o kozmetickom stolíku, ktorý som si zamilovala. Pár večerov som sa prehrabovala na favi.sk a nakoniec som si z pomedzi všetkých tých krásavcov vybrala práve tento. Na ktorom je síce takmer neustále neporiadok, ale je božšký. Potrebovala som niečo viac moderné, nakoľko väčšina kozmetických stolíkov bola v takom romantickom štýle a ten sa mi do izby priveľmi nehodil. Stránka je naozaj prehľadná a určite keď budem hľadať v budúcnosti iné doplnky či nábytok, tak sa na web vrátim.

V poslednej dobe mi dokonca začali chodiť ponuky na rôzne spolupráce, ktorým sa veľmi teším. A aj keď niektoré odmietnem je pre mňa úspech aj to, že si ma vôbec niekto všimne a má záujem o spoluprácu.

Teším sa z každého úspechu a nie je pre mňa nič lepšie, ako keď niekto ocení moju prácu a snahu. Na každom článku sa preto snažím pracovať čo najlepšie, aby som ho dostala do ideálnej podoby, či už čo sa týka textu, alebo fotografií, preto niekedy články nevýjdu v deň, kedy chcem... kvôli fotkám, lebo s nimi nie som spokojná.

Tak ako som sa rokmi naučila, že nemôžem mať všetko hneď, život ma naučil aj to, že ak niečo chcem a idem si za tým, začne sa to pomaly, ale isto plniť.


A mimochodom dlho som túžila aj po župane s uškami a už mám aj ten, konkrétne z bonprixu. Ihneď som si ho zamilovala :)


Podeľte sa v komentári o váš blogerský príbeh, rada si ho prečítam:)

15 komentárov

  1. Krásný článek :) mě blog také velmi baví a snažím se mít fotky takové, abych s nimi byla spokojená. No dlouhou dobu jsem se bála, co by na to řekli spolužáci a děcka ve škole kdyby to zjistili. Nechápu proč jsem se přes rok obávala. Letos v červnu to takovým nedopatřením zjistili a všichni co vzali v pohodě a ještě chtěli potom odkaz, že to budou číst. Ale přesně ten stejný problém, nevěřila jsem si, ani tomu co dělám, že by to mohlo vůbec někoho zajimat.
    Jak říkáš s tou doménou :D vážně přemýšlím nad tím, že si ji koupím už tak dva měsíce, akorát se právě bojím toho nastavování :D

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čoraz viac sa stretávam s podobnými názormi a zisťujem, že v tom vôbec nie som sama, čo z toho mala strach!
      Určite choď do toho, ja sama neviem prečo mi to tak dlho nešlo, keďže to bolo naozaj jednoduché :D

      Odstrániť
  2. Krásný článek i fotky!! :)
    Já o blogu s kamarády nemluvím vůbec a má to jednoduchý důvod.. chci mít prostě "svoje" místečko:). O blogu jsem říkala ségře a přítelovi, ale nějak jim neukazuji co píšu nebo tak:D. Když o blogu věděli moji kamarádi nějak mě to přestávalo bavit :). Ale nikdo se nějak neptá :D, takže o tom nějak nahlas prostě nemluvím:)

    Shard of Dreams

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem <3
      Kedysi som tiež mala blog natajno, ale teraz sa to už utajiť nedá, aj keby chcem :D

      Odstrániť
  3. Ouškový župan je úžasný, také si ho hodlám pořídit, ale zatím mám doma svůj světloučce růžový a nedám na něj dopustit. Je to můj plyšák. A milovník na zimu. K mému blogu, mí skuteční kamarádi o tom ví, navštěvují ho a nemají žádné kecy okolo. A když se mě v práci někdo zeptá na to, jestli píšu, tak odpovím že ano, ale oni mi přjdou, že jaksi nechápou dnešní dobu blogerů a youtuberů.. Jinak rodina o tom ví a podporuje mě a těší se z každé spolupráce, stejně jako já. :)

    LIFESTYLE AND BEAUTY . EU

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš super, že ťa v tom kamaráti podporujú, mňa vlastne tiež, ale až toľko o tom nerozprávam :) podobné župany som videla v primarku :)

      Odstrániť
  4. Moc krásný článek a povedené fotky! :)
    Já blog beru jako takové odreagování a zároveň dělám něco, co mám moc ráda. Takže je to pro mě příjemná kombinace. Z mého okolí, to ví jen pár lidí ale neměla bych asi ani problém s tím, kdyby to věděl každý. Beru to tak, že se nemám za co stydět, protože prostě každý jsme nějaký, každého baví něco jiného a hlavně je každého věc co ve svém volném čase dělá :).

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, som rada, že sa páčia:)
      Presne, toto je to čo by si mal uvedomiť každý čo niečo tvorí, robiť hlavne čo ho baví, napĺňa a neriešiť čo na to ktokoľvek povie :)

      Odstrániť
  5. Já se dřív bála také říct, že jsem blogerka na plnou pusu. Poté se to u nás trochu rozkřiklo, nicméně se tím chlubím jen u lidí, u kterých vím, že moji práci pochopí, s těmi, kteří mají akorát špatné kecy a neví co to obnáší, tak radši zapírám a nic neříkám, nechám je při jejich názoru, než se hádat.
    Jinak chválím článek a máš pěkné fotky. Na Favi mají moc pěkné stolky.

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu :) Veru, bolo ich tam veľa pekných, ale niektoré boli príliš drahé a chcela som sa zmestiť do istého budgetu :D
      Veru, veľa ľudí to v dnešnej dobe nepochopí, tým to naozaj netreba vešať na nos :)

      Odstrániť
  6. Pekný príbeh. Som rada, že si začala brať svoj blog ako miesto, na ktoré môžeš byť právom hrdá, nie niečo, čo pred ostatnými tajíš alebo zhadzuješ. Je to tvoj koníček, tak prečo sa k nemu nepriznať, že?! Ja sama blogujem už od nepamäti a dosť ma mrzí, že odkedy mám prácu, na blog mi neostáva veľa času. Ale je lepšie venovať sa mu aspoň občas, než naňho úplne zanevrieť. Za tie roky blog prešiel veľkou transformáciou a ja ako blogerka takisto, veď to sama poznáš. Nevymenila by som tie roky blogovania za nič na svete a preto tebe (a sebe tiež) držím palce, aby ti blog robil aj v budúcnosti takú radosť, akú ti robí teraz a aby si vďaka nemu naplnila všetky svoje sny, ktoré sa s blogovaním spájajú :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za krásny komentár, samozrejme ja tebe prajem to isté, vieme sa vžiť jedna druhej, do kože :D ... Popri práci si to vôbec neviem predstaviť už teraz mám naňho niekedy málo času a veľa krát ma to zamrzí :)

      Odstrániť
  7. Já myslím, že sis vybrala dobře :) je moc hezký, takový čistý. Co se týče blogu, má jít hlavně o koníček a to jestli tě baví psát. Mě to baví moc, ale s miminkem to moc nejde no.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, vždy som chcela ísť do bielej :)
      Verím tomu, že si nájdeš cestu, veď je predsa veľa mamablogeriek <3

      Odstrániť
  8. Čauko. Ja som si len prednedávnom založila vlastný blog. Táto myšlienka mi v hlave vŕtala už dlhšie a keďže rada cestujem a vyhľadávam práve také miesta, ktoré nie sú ľudom notoricky známe, prišlo mi, že práve toto je tá cesta, ktorou by som sa chcela uberať. Jednoducho zaplniť dieru na trhu (aj keď viem, že travelblog-ov už je milioon). Momentálne som ešte len na začiatku a môj blog je taký novorodenec. No ak moja stránka niekomu pomôže, čo i len jednej osobe, veľmi ma to poteší. A či ma niekto číta, alebo nie, myslím, že svojich čitateľov si našiel a verím, že ešte aj nájde. Chcem ľudom uľahčiť prácu a to, čo ja musím hľadať na zahraničných stránkach, rovnako moje skúsenosti a tipy na miesta, o ktorých Slováci veľmi nepíšu, prinášam na jedno miesto , na môj blog.
    Tvoj článok a tvoja úprimná výpoveď ma veľmi zaujala, preto som sa aj rozhodla napísať k nemu reakciu a týmto ťa podporiť v písaní a celkovo v tvorení jeho obsahu. Má krásny vizuál, fotky a hlavne veľmi dobre sa číta. Pokračuj v tom čo robíš, lebo to robíš dobre ;)

    Vierka a.k.a Kuknisvet.com

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)