|TRAVEL| BARCELONA








Sleduj môj INSTAGRAM pre všetky novinky a informácie

Barcelona, och! Už pred mojou návštevou som mala tušenie, že to bude miesto kde "I left my heart...". Historické budovy, živé ulice, pláž, teplé podnebie a neskutočne veľa dobrého jedla, čo viac si priať? Nám pobyt skomplikovalo jedine počasie. Prvý deň nám takmer celý totálne pršalo, takže sme boli úkrátený o nedeľnú Barcelonu. Nedeľu sme teda využili na návštevu štadióna Camp nou, ktorý v mojich highlits nie je, ale fanúšikovia futbalu určite jeho návštevu nevynechajú. Pondelok sme chceli využiť naplno, nakoľko to mal byť jediný slnečný deň, avšak nakoniec sme mali pekné počasie aj v Utorok. V článku nájdete tipy na dobré jedlo, Barcelonské miesta, ktoré som si obľúbila, ale aj tipy na ubytko, či prepravu.
A len tak mimochodom tie krásne sandálky v ktorých som si krásne spálila nožky podľa obrysov mám z Bonprixu a sú krásne, s rosegold odleskami!


HIGHLIGHTS

Ťažko povedať, ktoré miesto som si v Barcelona obľúbila najviac, tešila som sa na park Güell, ale nakoniec som bola celkom sklamaná, keďže sme sa ocitli len v neplatenej časti, taktiež sa nám nepodarilo navštíviť park Tibidabo, každopádne do Barcelony sa určite ešte vrátim, takže pri ďalšej návšteve tieto miesta rozhodne nevynechám.

Arc de triomf
Krásny pamätník, ktorý som si s Barcelonou spájala už dávnejšie, páčilo sa mi, že aj keď tam síce bolo množstvo ľudí, necítili ste sa ako pri Sagrade, kde ich bolo niekoľko násobne viac. K pamätníku patrí park a keďže ja milujem parky a miesta kde môžete len tak oddychovať, celá táto pamiatka si ma získala.

Barceloneta
Pláž samozrejme nesmie chýbať. Barcelona je úžasná a to preto, lebo spája nie len mnoho pamiatok, ale aj pláž, čo ocení nejeden cestovateľ. Počas slnečných dní je síce preplnená tisíckami ľudí, ale verím tomu, že sa dá nájsť aj nejaké menej zaľudnené miesto. Okrem pláže sa mi ale páčila celková promenáda, ktorú rušili iba černosi, ktorí sa vám snažili natútiť tovar. 
Trhy La Boqueria
Ľahko na ne prejdete z La Rambly a musím povedať, že presne niečo takéto mi u nás chýba. Vždy keď niekde navštívim lokálne trhy tak ma zaujmú. Nie len pestrým výberom, ale takisto aj skvelými cenami. Tú ste mohli kúpiť naozaj všetko od rýb, cez snacky, ovocie až po sladkosti. My sme si kúpili ovocné freshe, ktoré predávali snáď na každom rohu. Za jeden sme zaplatili len 1€.






FOOD

Gocce di latte
Pla de Palau, 4, 08003
Ja som veľký ice-cream lover a kritik a musím povedať, že túto zmrzlinu zaraďujem medzi jednú z najlepších, čo som kedy jedla. Minimálne príchuť tiramisu, ktorú sme si dali. Zmrzlináreň sme našli náhodou, o to viac ma prekvapilo ako chutila. Odporúčam všetkými 20timi. Dokonca majú aj veľmi chutné kornútky!
Cena za 1 väčšiu porciu: 3,30€

Brunch and cake
Túto instafriendly kaviareň som našla na internete a ihneď ma oslovila, následne na to som ju našla na blogoch a tým pádom bol môj cieľ jasný. Toto proste musíte zažiť, alebo minimálne pre predstavu vidieť. Originálne servírované jedla, originálne kombinácie a skvelá chuť, také sú raňajky v B&C. Odporúča sa spraviť rezerváciu, avšak my sme to vychytali aj bez nej :)
Cena  za 2 osoby: 30€


Churros
Typický Španielsky dezert, ktorý síce nie je ničím ohurujúci, ale my sme si na ňom veľmi pochutili. Viac ako s čokoládou nám chutil samotný, nakoľko horká čokoláda prebíjala jeho nasladlú chuť.
Cena za porciu: 3-6€

Paella
Napriek tomu, že je to len zmes ryže doplnená o morské plody, či kuracie mäso, absolutne sme si ju zamilovali. Ísť do Barcelony a nedať si aspoň jednu Paellu by bol hriech. Okrem chute je mi sympatické aj podávanie, ktoré je v panvičke, ale to je asi všetkým známe.
My sme ochutnali Paellu v dvoch reštauráciach, v oboch chutila úplne inak, ale za to boli obe dobré. V prvej aj druhej variante išlo o kuraciu Paellu, nakoľko s priateľom až toľko neholdujeme morskýjm príšerkám :D

Názov neviem nájsť
Reštaurácia ihneď pri Barcelonete, za ňou sa nachádzajú desiatky podobných reštaurácií, viacmenej všetky podávajú to isté, neviem z akého dôvodou sme si vybrali práve túto, ale boli sme spokojní.
Cena za večeru za 2 osoby: 30€
Casa Pascual
Náhodná reštaurácia, ktorá sa nám páčila od pohľadu a nesklamala (útulná a tichá)
Cena za večeru za 2 osoby: 20€

Rocambolesc
Zmrzlina, ktorá mne skôr pripomínala mrazený jogurt sa nachádza priamo na ulici La Rambla a nie len, že je chuťovo skvelá, ale takisto aj super vyzerá. Máte možnosť vybrať si príchuť a následne posýpky.
Cena za 1 veľku poricu 4€ (sama by somj u veru nezjedla :D)



TIPS

Doprava
Joj, kiežby som o tomto tipe vedela skôr. My sme prileteli na letisko El prat, takže sme mali jednoduchšiu cestu, ako keby sme prileteli do Girony. Kedže bolo už neskoro večer, nechali sme sa zlákať prvým autobusom z letiska, ktorý stál 6€ osoba. 
Ja osobne na dopravu po Barcelone rozhodne odporúčam 2-3 dňové lístky (záleží od dĺžky pobytu), nakoľko pamiatky po Barcelone sú celkom rozťahané, ale samozrejme záleží aj od toho kde bývate, ale pre pohodlie by som aj tak zvolila lístok dňový, nakoľko je cenovo výhodný a dokonca zahŕňa aj letiskový lístok (avšak neviem či v oboch smeroch, alebo či iba v jednom :/!) 

Alkohol
Aj v Španielsku je zákaz predaja alkoholu po 23. hodine všade okrem barov, či reštaurácií. Preto ak máte v pláne ísť si vychutnať flašu vína na nočnú pláž, kúpte si ju buď pred 23.hodinou, alebo vyhľadajte večierku šikmých predajcov. Avšak dávajte pozor na políciu, pitie na verejnosti asi radi nemajú.

Ubytovanie
My sme boli ubytovaní v Hostali Sans, kde sme mali vlastnú dvojlôžkovú izbu s balkónom. Od centra sme sa nachádzali metrom pár minút. Barcelona je mesto kde nie je až taký problém ak nebývate v centre, nakoľko dopravu tu majú veľmi dobre vyriešenú a tak sa všade dostanete za pár minút.


Ak ste boli v Barcelone rada uvítam aj vaše tipy, nakoľko sa tam plánujem rozhodne vrátiť. Alebo sa ešte len chystáte?:)


















19 komentárov

  1. Nádherné fotky, fakt moc povedené a ta zmrzlina vypadá taky skvěle hned bych si ji dala :D :)

    TheBlondieTale

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, na tú zmrzlinu si veľa krát spomeniem :D :)

      Odstrániť
  2. Čím víc fotek z Barcelony od různých lidí vidím, tím víc bych se tam chtěla podívat :) fotky máš opravdu krásné :)

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V Barceloně jsem nikdy nebyla, ale musím uznat, že to tam vypadá naprosto dokonale! ♥

    Little Dreamer

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru, a to sme neprešli ešte ani zdaleka všetko :)

      Odstrániť
  4. Barcelona je jedno z miest, ktoré chcem určite navštíviť. Je to moja srdcovka.

    Suesanqa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už aj moja <3 nie nadarmo je to jedna z najobľúbenejších destinácií v Eú :)

      Odstrániť
  5. Páni, nádherné fotky. :) Barcelona musí být krásná. A jde vidět, že i přes původní škaredé počasí se objevilo sluníčko a užila sis ji naplno. :)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ááno, na šťastie pršalo len jeden deň, hneď by som sa vrátila:)

      Odstrániť
  6. Super článok a krásne fotky!
    Pôvodne sme chceli ísť toto leto do Barcelony, ale nakoniec sme zmenili plány, avšak určite sa tam chcem niekedy v blízkej budúcnosti pozrieť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Rozhodne odporúčam a možno aj lepšie mimo leta, aspoň je tam o čosi menej turistov :)

      Odstrániť
  7. How can you bear to wear pantyhose ( third picture) in the heat of Barcelona at this time of the year ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. So probably was little bit cloudy and cold. One day we had very cold day for example, it was raining whole day :)

      Odstrániť
  8. Krásné fotky :) Já se zrovna z Barcelony vrátila tak jen vzpomínám u těchto fotek :) A s tím alkoholem po 23. hodině nevím jestli máš pravdu, protože nám to normálně v obchodě prodali a ani neměli řeči :D

    Nails from Czech - Lucie

    OdpovedaťOdstrániť
  9. To vážne? V klasických supermarketoch mali aj tabuľky, že alkohol po 23. nepredávajú a viem, že som to videla aj u niekoho na instagrame, naozaj nám predali iba ázijskí predavači aj to po nás chceli aby sme to radšej schovali, keby išla okolo polícia :D

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)