|TRAVEL| MUST DO IN WARSAW

Varšava nepatrí medzi Európske metropoly, ktoré sa nachádza na prvých priečkách naších  cestovateľských wishlistov, napriek tomu je jedným z mojích najobľúbenejších hlavných miest v Európe a to som ich navštívila už celkom veľa. Rada by som sa s vami preto podelila o takých 8 must do/visit/see v tomto príjemnom Poľskom meste. Určite to nie sú všetky veci, ktoré vo Varšave odporúčam, ale rozhodla som sa, že podobných dielov bude viac a v tomto prvom budú zrovna aktivity a miesta, ktoré som absolvovala pri svojej poslednej návšteve :)



1.Dajte si šalát v salad story!
Začneme hneď jedlom a to touto úžasnou šalátovňou, ktorú ospevujem snáď všade kde sa pohnem. Je to Poľská sieť, takže ju žiaľ nenájdete nikde inde. Je to jeden z dôvodov prečo sa vždy teším do Poľska, lebo na týchto šalátoch si veľmi idem (celkovo na všetkých šalátoch). Okrem šalátov, ale ponúkajú aj úžasné wrapy, rôzne boxy, polievky či freshe. Takže ak idete healthy lifestyle myslím si, že je to skvelá voľba na obed, či večeru. Viete koľko krát si poviem, že kiežby bolo niečo takéto u nás? Veľa krát!

2.Ubytujte sa s výhľadom
Varšava patrí k jedným z tých Európskych miest, ktoré aj keď je hlavné tak je v porovnaní so Slovenskom, či Českom o kúsok lacnejšie. Ale napriek tomu vie ponúknuť naozaj krásne vyhľady na centrum. Tak prečo sa neubytovať v centre mesta, alebo v apartmáne s výhľadom na najväčšiu dominantu Varšavy? Vyzerá úžasne nie len cez deň, ale takisto aj v noci.  Pôvodne sme mali v pláne ubytovať sa v  jednom z hotelov, ktoré sa nachádzajú v okolí, ale náhodne som našla na airbnb krásny apartmán s výhľadom a úžasnou cenou.


3.Nakúpte si vo Victoria's secret
A toto je jeden z ďalších dôvodov, prečo by som Varšavu navštevovala kľudne aj každý mesiac. Tento rok im tam otvorili v nákupaku Zlote Trasy obrovský obchod Victoria's secret, ktorý má dokonca aj veľkú časť z kolekcie PINK. Takýto VS obchod nemajú dokonca ani v metropolách ako Barcelona, či Amsterdam. Avšak pri mojej poslednej návšteve som zistila, že oni tam majú dokonca VS aj v druhom nákupaku, avšak ten omrknutý nemám, každopadné tento v nákupnom centre Zlote Trasy je skvelý :)!

4.Spoznajte Varšavský nočný život
To pravé orechové to bude rozhodne cez víkend, ale ani cez týždeň to nie je na zahodenie. Odporúčam navštíviť barovú uličku, ktorá je plná rozmanitých barov, či reštaurácií. Ceny sú viac ako priaznive. Ulička sa nachádza na ulici Nový swiat.

5.Zastavte sa v Eurovom bare
Tento eurový bar sme navštívili už dávno, pri našej prvej návšteve Varšavy. Vyzerá byť obľúbeným poľským podnikom a tiež ho nájdete vo viacerých Poľských mestách. Bar nesie meno Pijalnia wodki i piva a za cenu 1,10€ dostanete pivo, víno, klasické shoty alkoholu, či shoty v podobe miešaných drinkov (niektoré sú naozaj chutné! Také monte alebo chupa chups!) Pri našej prvej návšteve sme navštívili tento bar niekde medzi uličkami a interiér nevyzeral nič moc, ale tentoraz sme ho objavili priamo na barovej uličke a bar vyzeral omnoho lepšie. Čo je zaujímave je, že aj napriek tomu, že je to stále pajzel tak obsluha nosí biele košeľe a motýlikov :D

6.Vychutnajte si raňajky v jednej z hipsterských kaviarní
Je samozrejmosťou, že aj vo Varšave narazíte na veľké množstvo útulných kaviarní s dobrým jedlo, avšak s o niečo nižšími cenami. (win,win) My sme tento krát raňajkovali v meste len raz a zvolili sme Bulke Bibulke, ktorá nesklamala. (Jediné čo ma zarazilo bolo, že na lístkoch mali všade napísané, že nepoužívajú plastové slámky, napriek tomu som ich videla na každom stole a dokonca používali tie malé masielka, ktoré sú tiež v plaste...nie som nejaky najväčší ekológ, ale celkom ma to iritovalo:D)

























7.Prejdite sa niekoľko krát okolo múzea a kochajte sa
Či už budete vo Varšave deň, či tri.. pohľad na tento skvost sa vám naskytne niekoľko krát. Ja sa pokochám vždy keď idem okolo a to som tú budovu videla naozaj možno 50x :D . Ak by ste chceli výhľad na Varšavu, bez výhľadu na ňu samotnú, je možné ísť sa pozrieť hore za poplatok 20 PLN (necelých 5€), študenti by mali mať dokonca zľavu a to 15 PLN čo predstavuje asi 3,50€.

8.Spravte si prechádzku v Saskej záhrade (Saxon garden)
Saxon garden nie je ani náhodou jedine miesto kde môžete v kľude zrelaxovať a kochať sa prírodou, ale v tejto prvej časti vám spomínam práve toto miesto, nakoľko sme ním prechádzali niekoľko krát a taktiež mám materiál práve odtiaľ. Záhrada je skvelá práve na jar, či leto, kedy je všetko farebné.


Dúfam, že sa vám moje tipy páčili a ja už sa teraz teším na moju ďalšiu návštevu Varšavy, mám pre vás ešte naozaj veľa tipov a takisto miest, ktoré chcem rozhodne navštíviť. Ak máte nejaké svoje obľúbené miesto práve vo Varšave, alebo tip kam sa ísť pozrieť napíšte mi ho do komentára :)




14 komentárov

  1. Mega článok, celkom si ma inšpirovala premýšľať nad výletom do Varšavy. Ešte som tam nebola. :) Inak Airbnbíčko ste vychytali DOKONALÉ! :O

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne odporúčam, veľá ľudí tam nejde, lebo si myslia, že to nie je dostatočne zaujímavé, ale je to naozaj krásne miesto :)

      Odstrániť
  2. Všechno to vypadá báječně. Chceme s přítelem začít cestovat i po Evropě, tak díky za tipy :) A na těch fotkách ti to neskutečně sluší :)
    Inspiration by Linda

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) tak snáď sa vám vo Varšave bude páčiť :)

      Odstrániť
  3. Varšava je tak blízko, a já to stejně ještě nebyla. Nechápu... :D

    FIT MADDIE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako som písala, ľudia to toľko nevyhľadávajú, pritom je tam naozaj super!:D

      Odstrániť
  4. V Poľsku som zatiaľ bola ešte len raz a to Osvienčim a Krakow, ale veľmi by som sa tam chcela vrátiť :) Možno práve aj navštíviť Varšavu a skúsiť tie miesta, ktoré odporúčaš! :) Krásne fotky a inšpiratívny článok :)

    Igelitku si neprosím / Facebooková stránka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mnoho ľudí ide skôr do Krakowa než do Varšavy, lebo sa o ňom vraví, že je krajší, mne sa naopak viac páči Varšava :)

      Odstrániť
  5. Ešte som vo Varšave nebola, ale veľmi by som chcela. Zatiaľ som však nijakého parťáka nenahovorila. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zháňanie parťáka je njhoršie :( verím, že sa niekto nájde :)

      Odstrániť
  6. Varsavu som zatial nenavstivila, ale podla fotiek to tam vyzera naozaj krasne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každé mesto skrýva niečo pekné a vo varšave je toho veru dosť :)

      Odstrániť
  7. Varšavu jsem zatím nenavštívila, ale podle všeho co píšeš vypadá moc dobře :) Připisuji na seznam měst, která chci navštívit. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)