|TRAVEL| MUST DO IN BUDAPEST

Budapešť patrí medzi moje srdcovky už dlhšie, avšak opäť som sa presvedčila o tom, že každou návštevou viem objaviť nové miesta a zákutia. Tým pádom sa vždy môžem tešiť na niečo nové. Séria Must Do ma začala baviť, nakoľko nejde o také tie klasické články ako som zvykla písať. Naopak, delím sa s vami o moje najobľúbenejšie miesta a tipy, ktoré možno nenájdete v každom článku.


Pozri aj: Must Do in Warsaw

1. Zhrešte Langošom
Ak máte radi toto nedietné jedlo, rozhodne musíte ochutnať Langoš z prevádzky Lángosh. Ja som celkom kritik a keď už som nejakým langošom zhrešila bol to ten domáci od mojej mami, tento ma naozaj milo prekvapil. Bol chuťovo naozaj vynikajúci a my sme naň išli dokonca aj na druhý deň. V ponuke majú rôzne obmeny, avšak my sme za klasiku a tak sme si dali langoš so smotanou, cesnakom a syrom :)

2. Zájdite si na Instagramový shake
Pri jedle ešte ostaneme, avšak presunieme sa k niečomu sladšiemu. Prevádzku Mr. Funk som na instagrame zahliadla už niekoľko krát a keďže majú v ponuke tie najviac cute donuty a taktiež aj unicorn milkshake, nemohla som jeho návštevu vynechať. Obávala som sa, že shake bude príliš sladký a dostanem z tohto celého pokrmu cukrovku, avšak bola som opäť milo prekvapená. Jediné čo je na tejto nádhere mínus je cena, ktorá je okolo 10€.

3. Sugar! please.
Už ani neviem kde som natrafila na túto milú prevádzku (Sugar!). Je tu predajňa cukroviniek, ale taktiež aj cukráreň, kde majú v ponuke množstvo oku, ale aj chuti lahodiacich dezertov. My sme mali každý jeden a oba sa nám trafili do našich chutí. Okrem sladkého interiéru (včetne záchodov:D) má u mňa toto miesto plus aj za skvelé ceny, nakoľko podobne chutné a kreatívne dezerty sú v Bratislave aj dvojnásobne drahšie.

4. Spravte si prechádzku na Margitin ostrov
Pre niekoho je možno tento ostrov povinná jazda, ale napríklad ja som sa sem dostala až pri mojej štvrtej návšteve Budapešti. Asi som si nikdy poriadne nenaštudovala čo sa presne na ostrove nachádza, ale je tam toho teda naozaj mnoho. Opäť spomeniem, žeby som veeeľmi rada mala niečo podobné aj u nás. Je tam priestor na šport, ale taktiež množstvo miesta na oddych, krásne záhradky, či fontány. V areáli sa dokonca nachádza mini Zoo, ktorá je zdarma.

5. Aktiviy v okoli Námestia hrdinov
Pamiatku Hösok tere (Námestie hrdninov) návštívil už asi každý z nás, ale prešli ste sa niekedy aj parkom za ňou? Ja opäť až teraz, a bola som veľmi milo prekvapená krásnym hradom čo sa za ňou skrýval. V okoli hrádu je niekoľko kaviarní, lavičiek či lehátok na sedenie kde môžete oddychovať a užívať si pokoj. Taktiež môžete využiť vodné bycikle, či loďky na jazere, v zime sa tam môžete naopak korčuľovať.


6. Raňajkujte v meste!
Čo sa týka modernej gastronómie v Budapešti (cháp, pekný interiér, pekné servírovanie, lievance, smoothies, vajíčka na rôzne spôsoby... proste jedlá čo vyzerajú dobre na instagrame:D), tak je naozaj široká. Ja sama som mala na zozname niekoľko podnikov kam som chcela zájsť na raňajky, avšak zo zoznamu sme nakoniec zašli iba do podniku STIKA, ktorý rozhodne nesklamal. Podnik sa nám zapáčil najmä vďaka širokej ponuke vajíčok Benedikt. A keďže podnik bol najbližšie k nášmu ubytovaniu voľba padla práve naň. Chuťovo boli raňajky naozaj chutné, obsluha veľmi milá a aj interiér bol príjemný. Podnik bol síce maličký, ale vonku sa nachádzala terasa. Naopak rozhodne neodporúčam podnik Grand cafe Budapest, ktorý síce na prvý pohľad vyzeral dobre, ale čo sa týka obsluhy to bola čistá katastrofa a jedlo taktiež stálo za nič.


7.Opite sa v Szimpla kert bare
Na tento bar ani nemám slov, to proste musíte zažiť a tak vám radím ísť sa tam rovno pozrieť a opiť! Rozhodne  nikto neodíde sklamaný.
Dúfam, že sa vám moje tipy páčili, ak máte aj vy nejaké svoje obľúbené miesto, podnik či aktivitu v tomto krásnom meste dajte mi vedieť do komentára, rada sa inšpirujem pre moju ďalšiu návštevu :)

14 komentárov

  1. Úplne skvelý článok! Keď sa budem chystať do Pešti, jednoznačne si z neho niečo vycucnem. ;) A krásne fotky mimochodom. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka! Som rada, že som ťa niečim inšpirovala <3

      Odstrániť
  2. Budapešť je neskutečně nádherná, bohužel jsem v ní byla jen na jeden den, takže jsem toho z ní zas až tak moc neviděla, ale plánuju se tam vrátit a víc ji prozkoumat :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S přítelem jsem chtěla se letos podívat do Bupadeště, bohužel nám to nevyšlo, ale byla tam spousta lidí, takže sbírám článek za článkem a ukládám, abych měla inspiraci pro nás, až tam pojedeme ♥ Super článek! Všechny dobrůtky jsem si musela rozkliknout a podívat se na ně :D Langoš je v Maďarsku snad povinost! Já mám nejradši obyčejný s kečupem, sýrem a česnekem :) Sladký mě teda vůbec neláká a to já sladké miluju!

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to potom aby si spísala nejaký veľký článok o Budapešti! Na Langoš sa teš! určite si pochutnáš :)

      Odstrániť
  4. Už som ju navštívila, ale určite chcem ísť znova ✿

    Blog de la Licorne

    OdpovedaťOdstrániť
  5. V Budapešti jsem letos byla taky, ale bohužel na moc krátkou dobu, abych stihla všechny věci, co ty :) ale ten instagramový shake bych si vážně dala :) skvělý článek!

    Maris Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Budapešt milujem chodim tam casto ale na niektorych miestach z tvojho článku som este nebola tak určite nabudúce vyskúšam, krásny článok! :)
    xx Mon
    https://lifebymon.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budem rada, ak sa inšpiruješ niečim z toho! Ďakujem :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár:)