|TRAVEL| MUST DO IN NEW YORK


New York!
Mesto, čo nikdy nespí.
Jednoducho láska. 

Moje prvé pocity z New Yorku boli prekvapivo chladné, ale každým ránom, ktoré som sa budila s výhľadom na Manhattan, sa moja láska k tomuto mestu stupňovala. New York treba zažiť. Ako sa hovorí buď ho budete milovať aj napriek jeho nedostatok, alebo nenávidieť. Toto mesto má atmosféru, mnoho zelene, rozkošné kaviarničky, úžasné miesta na nákupy a neskutočné výhľady!
Dneska vám opäť prinesiem pár tipov odo mňa, čo rozhodne v NYC nevynechať. A na konci nájdete perličku v podobe story: Ako sme takmer stopli Eda Sheerana, a premeškali party s Jonas Brothers?

1.Vychutnajte si výhľad pri východe/západe slnka
Začneme takou klasikou. Na výber máte hneď niekoľko miest z ktorých si môžete vychutnať nádherný výhľad. Odporúča sa ísť na Top of the Rock, nakoľko je odtiaľ krásne vidieť Empire state Building, ale čitala som, že super výhľad je aj z One world observatory. My sme výhľad zvažovali, ale nakoľko sme mali krásny výhľad na New York priamo z nášho ubytovania a nemali sme nakoniec veľa času, vynechali sme ho. Ale nabudúce si ho újsť nenechám! Ceny týchto výhľadov sa pohybujú okolo 40$/osoba.
(Úžasný výhľad z apartmánu v New Jersey, u najlepšieho Couchsurfera)


2.Naobedujte sa ako bežný New Yorčan
Poviem vám, keby veľmi chcete, tak New York vôbec nie je drahý. My sme to jeden deň dali na domácich, kúpili si čínu v stánku a zjedli ju na lavičke v parku s ostatnými. Ten park bol plný turistov, ale aj domácich, ktorí v čase obeda jedli polotovari, či fastfoody priamo na lavičkách. A teda my sa najedli za 5$ ..do sýta!





3.Dajte si "niečo ako kávu" s tváričkou v China Towne
Hľadanie zaujímavých podnikov v iných mestách je moje hobby. Kaviareň Sweet moments som mala uloženú v záložkách ešte dlho predtým, než som vedela, že New York navštívim. Tieto cute kávičky ma proste zlanárili a ja som rada, že sme sa tam dostali. Okrem tejto rozkošnosti sme si dali aj Shaved ice cream, ktorá bola tiež veľmi chutná!


4.Dajte si Drink s nanukom!
Túto parádu našla kamarátka a mne opäť učaroval koncept podniku. Loopy Doppy bar je rooftop bar, kde majú ich špecialitku = prosseco a v ňom máte alkoholický nanuk. Všetko je to super, pekné, až na cenu. Nás vyšiel jeden drink asi 26$, ale stálo to za to! Ako bonus máte aj taký lightový výhľad na New jersey.


5.Prenajmite si bicykle v Central parku
Toto sme my žiaľ nestihli, dokonca sme CP neprešli ani z časti, nakoľko to bol náš posledný deň a ostávalo nám malo času. Do toho nám neprialo ani počasie, nakoľko nám začalo prsať. Verím tomu, že je tam mnoho krásnych zákutí, ktoré stojí za to vidieť. Takže si na to rozhodne nájdite čas:) Za zmienku stoja aj iné parky, sú síce o dosť menšie, ale za to s príjemnou atmoséfrou. Nám sa napríklad veľmi páčil Bryant park.

6. Jednoducho sa nechajte unášať atmosférou
Ako ste si mohli všimnúť z NYC nemám vôbec toľko fotiek, akoby niekto mohol očakávať, dokonca nie sú ani vyšperkované akoby som si predstavovala. Prvý dôvod je, že to bol náš tretí týždeň na cestách a tak už sa nám poriadne ani fotiť nechcelo, druhý dôvod bol ten, že som sa snažila čo najviac nasať atmosféru, než rozmýšľať nad najdokonalejšou kompozíciou fotky. Na záver vám ešte pridám jeden veeeľmi vtipný príbeh z nášho koncertu Eda Sheerana. Nižšie vám postnem ostatné fotky, ktoré zachytávajú naše dni v tomto úžasnom meste!




Ako ste takmer stopli Eda Sheerana? ... A premeškali party s Jonas Brothers
Na koncert Eda sme sa tešili už zopár mesiacov. Lístky boli kúpene a my sme vedeli, že ku koncu pobytu ho uvídíme ko-ne-čne naživo! Jediný problém bol ten, že sme sa nevedeli dostať k našim online lístkom.
Po neúspešných pokusoch dovolať sa firme webmaster sme sa rozhodli ísť osobne na ich pobočku a tento problém vyriešiť priamo tam. Obetovali sme pár hodín strávených v centre a vydali sa do odľahlej časti NYC. Cestovali sme tam takmer hodinu, aby sme zistili, že webmaster tám nesídli už minimálne rok.

Márne sme sa snažili dovolať im, nikto nám nezdvíhal a tak nám ostávalo len dúfať, že lístky dostaneme aspoň na mieste. Asi si viete predstaviť našu náladu počas dňa, keď sme si stále neboli isté, či uvidíme Eda, alebo aspoň naše nemalé peniaze za lístky. Rohodli sme sa ísť do haly skôr. Pár minút pred odchodom sa nám podarilo dovolať im! Konečne. Po celom dni ako mali vypnutý telefón. Vraj si lístky môžeme kľudne vyzdvihnúť na mieste. Skvelé!

Našla som cestu na google mapách. Nižšie vám priložím obrázok pre lepšiu predstavu.
Bývali sme v New Jersey, na začiatku, pri vode... konert bol v New Jersey ... a google ma poslal z Domu v NJ do Haly v NJ cez NEW YORK! Najprv sme išli klasickou električkou v NJ..

A túto skutočnosť sme ale zistili až na polceste, v diaľkovom autobuse do NYC, na diaľnici, uprostred kolony. Najskôr zavládla panika a jedna z kamarátok chcela okamžite volať uber z NYC do NJ. S druhou kamarátkou sme zaprotestovali a išli sme ihneď nájsť autobus späť do NJ. Našli sme, ale nemali sme lístky, ktoré sa mali kupovať dopredu.
Ukecali sme vodiča, že si ich kúpime počas jazdy, avšak stránka nám nefungovala. Chceli sme mu dať cash-nechcel. Poradil nám zastávku kde máme vystúpiť.

Vystúpili sme síce blízo haly, ale uprostred cesty, v strede ničoho, kde to nevyzeralo, žeby v najbližšej dobe mal prísť nejaký autobus. Jedna z kamarátok opäť chcela volať uber, avšak my sme chceli dobrodružstvo a zvládnuť to samé. Dali sme si limit 10 minut na to-aby sme stopli auto a dostali sa k hale.

Stopovali sme.
Okolo prešla dokonca aj limuzina! (Sme si tak hovorili, že aká by bola pecka keby nám zastavil sám ED :D ) V 9. minúte sa nám podarilo stopnúť dvoch veľmi milých černochov, ktorý nás odviezli ku hale.
Po ceste sme predbehli limuzínu. A kamarátka tam videla ryšavú hlavu!!!

Úspešne sme sa dostali na koncert, s časovým predstihom. No čo vám poviem, nebyť google mapy nikdy nemám túto story, ako som išla na koncert Eda cez dva štáty. A čo tá párty s Jonas Brothers? Náš couch nás volal na private party, ale keďže koncert skončil celkom neskoro a my sme prisahám hodinu a pól čakali na taxik domov, na žiadnu párty sa nám ísť nechcelo, ešte k tomu to bolo až na Manhattane. (Verte mi, že nabudúce by som som na ten Manhattan išla aj keby tam tí JB neboli :D)
Po príchode domov mi napísal, že na party sú Jonas Brothers, samozrejme som mu neverila, ale keď nám na druhý deň porozprával celý príbeh, tak som uverila...



 












20 komentárov

  1. Super post a mega fotky! Hneď by som do Ameriky šla aj ja, no to budem musieť najprv prísť k nejakým peniazom. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Treba si na to ušetriť, ale stojí to naozaj za to ! <3

      Odstrániť
  2. Já teda nevím, ale ty fotky mi příjdou naprosto skvělé!! Máš úžasný styl, moc se mi líbí :) To jste měli teda zážitků :D Sice to bylo dobrodružství, ale museli to být nervy :D Hlavně, že jste ten koncert nakonec v pořádku stihly! :)

    WantBeFitM

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne <3
      Ja som bola naozaj celkom kľudná, ale zážitok stál za to :D

      Odstrániť
  3. Děsí mě to množství lidí na Time Square :-D Každopádně bych se tam ráda jednou také vydala. Máš moc krásné fotky, hezké vzpomínky. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To bolo asi najviac busy miesto, ale aj ta som čakala, že tam bude ešte viac ľudí :D

      Odstrániť
  4. Krásné fotky. Já Ameriku určitě jednou plánuju. Hrozně se mi líbí její centra a celkově ten život. Byla bych z toho vedle nadosmrti :D

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jeee hneď by som tam išla, dúfam, že raz <3 a ten drink s nanukom chcem hneď :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. super článok! :) ♥ hlavne tie zážitky na konci - v New Yorku je možné všetko :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Fotky sú perfektné! Mňa osobne New York neláka a ani nikdy nelákal :) Fotky a tipy sú ale určite skvelé :) <3

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Ja som tiež nebola jeho najväčším fandom, ale úplne si ma získal :)

      Odstrániť
  8. Mega článok! NY to je môj sen dúfam, že raz sa mi aj splní. Fotky sú nádherné a aj typy znejú veľmi lákavo. :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Tak dúfam, že sa ti čoskoro splní, stále je to dostupnejšie a dostupnejšie :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý komentár:)