Myslím si, že Bukurešť nepatrí medzi mestá, ktoré si ľudia píšu na svoje cestovateľské zoznamy. Na mojom bola, ale skôr tak zo zaujímavosti, nakoľko mám rada mestá, ktoré nie sú až tak populárne ako napríklad Londýn, či Paríž. Pred návštevou som si dôkladne všetko naštudovala a poviem vám, že Bukurešť ma rozhodne nesklamala! Práve naopak. Bol to jeden skvelý výlet plný dobrého jedla, pekných pamiatok a dokonca som našla mnoho skvelých fotolokácií.


INSTAGRAMFRIENDLY SPOTS

Bytovka
Na prvý pohľad nejde o nič vábne, avšak instagramová duša vidí v tejto ošarpanej budove skvelý fotospot. Išlo iba o klasické bytovky neďaľeko Thajskej ambasády.




Park Cismigiu
Tento park je krásny sám o sebe, čo sa mi ale veľmi páčilo bola možnosť prenajať si loďky, alebo vodné bicykle. My sme zvolili loďku a síce na fotke vyznie lepšie, než vodný bicykel, jej riadenie nám dalo naozaj zabrať.


Athenaeum
Výhodou Bukurešte je to, že je veľká pravdepodobnosť, že na fotkách nebudeš mať davy ľudí. Tým piatim čínskym turistom sa dá bez problémov vyhnúť. Tak to bolo aj pri Rumunskom Athenaeum.








Victoria Passage
Pasáž s dáždnikmi, čo viac dodať.

Arcul de Triumf
Vedel si o to, že aj Bukurešť má svoj víťazný oblúk? A dokonca je takmer na nerospoznanie od toho v Paríži. Niekoľko ľudí si myslelo, že fotka je odfotená práve v Paríži, ale naopak. Takže ak túžiš po skvelých fotkách pri víťaznom oblúku, tak ti rozhodne odporúčam ten v Bukurešti, nakoľko okrem áut, tam neboli takmer žiadny ľudia.




Parlament
Ak ešte niekto pochybuje o tom, že Bukurešť je krásne mesto, som si istá, že budova parlamentu ho presvedčí o opaku. Bol naozaj nádherný a v noci krásne vysvietený. 

Kníhkupectvo Cărturești Carusel
Toto krásne kníhkupectvo si už najskôr niekde zahliadol a je to také must see v Bukurešti. Najprv som bola v tom, že je na konci mesta a obávala som sa, že si ho nestihneme pozrieť a zrazu som ho objavila v centre mesta. Boli sme tam len chvíľku, nakoľko sme sa ponáhľali na letisko, ale bolo naozaj také krásne, ako na fotkách.



FOOD & DRINK

Podnikov sme v Bukurešti navštívili mnoho, nakoľko tam bolo naozaj z čoho vyberať. Vybrala som tie, ktoré sú z môjho pohľadu najfotogenickejšie a zároveň najchutnejšie.

Bistro La Etaj

Tento podnik som nemala na svojom zozname a čisto náhodou som ho zahliadla na reklamnom letáku v jednom z podnikov. A od toho momentu som vedela, že tam musím ísť. Krásna, ružová, dievčenská reštaurácia/bar s veľmi milou obsluhou a krásnym interiérom. Som si istá, že ak sa do Bukurešte ešte niekedy vrátim, tak tento podnik navštívim znova!

French Revolution
Francúzske koláčiky v Bukurešti? Prečo nie. Tento dezert odporúčam všetkými desiatimi. Jeden z najlepších koláčikov, aké som kedy jedla.

Rooftop bar Pura Vida
Low cost rooftop bar na streche hostela mi padol do oka už z fotiek. Mal veľmi príjemnú terasu a pekný výhľad.
Ďalšie podniky, ktoré ti môžem odporučiť: The Urbanist,Simbio, Frudisiac, Shoteria


3 komentáre

  1. Krásné fotky! 🥰 Akorát bych mezi texty a fotky dala mezery 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak tie fotky sú perfektné! V Bukurešti som nikdy nebola, ale raz sa mi snáď podarí navštíviť toto mesto :)
    What A Fancy World

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)