|TRAVEL| Instagramfriendly Frankfurt



.

Možno sa jedného dňa budeš rozhodovať či podniknúť výlet do Nemeckého Frankfurtu, a práve tento článok bude spúšťačom tvojho rozhodnutia. O Frankfurte som počula od môjho kamaráta Tomiho, ktorý tam žije už niekoľko rokov a keďže som mu verila, mala som od neho náležité očakávania.
A boli splnené. Frankfurt sa mi naozaj zapáčil a čo je lepšie pre instagramovú dušu ako fotogenické miesta? Vďaka Tomimu som sa dostala aj na miesta, ktoré by som sama len tak ľahko nenašla.

Frankfurt je úžasné miesto. Okrem výškových budov, ktoré mám veľmi rada je tu rieka, most a dokonca aj staré mesto. Skrátka vo Frankfurte nájdeš všetko. A kde sú tie najlepšie fotospoty vo Frankfurte nájdeš nižšie.

/ENG/
One day maybe you will be thinking about trip to Frankfurt and this article will be very helpful for you. I heard a lot information about Frankfurt city from my friend Thomas. I trusted him that 
Frankfurt is amazing, and it was! I liked Frankfurt a lot, it has a lotof Instagram-friendly places. And what could be better than exploring the city with a local? He showed me many hidden places, which were amazing!

Frankfurt is an amazing place. There is everything: skyscrapers, a river, a beautiful bridge and the whole town. And where arethe best places to take pics? Find out below.

#1 Römer
Začnem mojou klasikou a to týmto nádherným námestím s farebnými domčekmi, ako ich nazývam. Veľmi mi to pripomínalo niečo medzi Francúzskymi a Poľskými namestiami. No a úprimne som na Tomiho hrdá akú super fotku mi odfotil, takmer ani nohy.

/ENG/
I start with one of my favourite places in Frankfurt. It is a town square with cute houses all around. It reminded me of something between French and Polish town squares. To be honest, I am super proud of Thomas, he took an amazing picture of me on thissquare where there was a lot of people!


#2 Most
Preplnený most, ktorý ma aj tak svoje čaro. Je z neho pekný výhľad na okolie a pokiaľ sa odvážiš si naň sadnúť, môžeš mať fotku pokojne bez ľudí, lebo inak je to priam nemožné.

/ENG/
The crowded bridge is charming. From the bridge, there’s an amazing view of the skyscrapers and the other side of city. And if you are brave, you can sit on the bridge and take a picture without people! Super easy.



#3 Main Tower
Celý Frankfurt na dlani, nádherný výhľad a super fotky. Vstup na Main Tower sa teda rozhodne oplatí. Lístok stojí 7,50€, pre študentov iba 5€.

/ENG/
Amazing view from the clouds and beautiful pictures. The entrance to the Main Tower is totally worth it. The ticket cost 7,50€, (for students 5€).

#4 Red Light District
Ide o NO GO zónu vo Frankfurte, ktorá nebude pre každého. My sme sa sem vybrali práve pre tento odpudzujúci zážitok. Nie je to nič pekné, ale fotka sa nám podarila aj tu. S trochou kreativity si odnesieš fotku aj z tohto nepriťážlivého miesta.

/ENG/
Red Light District is a NO GO ZONE in Frankfurt, and it's not a place of interest for everybody. I wanted to go there because I like such ugly places. We took this photo there and I think that it’s great, if you think how bad, ugly and dangerous this street is.

#5 Frankfurtské ulice
Ulice uprostred výškových budov sú moja srdcovka, ešte o čosi viac ak nie sú preplnené, alebo priam prázdne. A vo Frankfurte tomu tak bolo.

/ENG/
I like streets with skyscrapers, and streets without people are the best! And I found it in Frankfurt.



#6 Stanica Metra
Mám rada ak sú stanice metra niečim obzvláštnené. Tento vstup predstavoval, vlak, ktorý sa rútil do zeme.

/ENG/
The interesting metro stations are the best. This one was like a train! How funny!

A na záver prikladám svoj odvážny Bonus. Túto fotku som odfotila sama na statíve so samospúťou v metre. A zakončujem to fotkou s mojím skvelým kamarátom a sprievodcom Tomim <3


And the finally one, or two. This I took by myself in metro. 
And the last one is with my friend and the best Frankfurt guid ever, Thomas! <3




5 komentárov

Ďakujem za každý komentár:)