TIPY NA VÝLETY V OKOLÍ BRATISLAVY #1





Ak by som si mala vybrať medzi výletom na Slovensku, alebo v zahraničí, som z tých, ktorí by na prvú šupu leteli za hranice. Som si vedomá toho, že Slovensko ukrýva mnoho nádherných miest, či už ide o známe miesta, alebo skryté poklady, avšak tá vôňa cudziny, iná mentalita, nové uličky a ruch iného mesta je pre mňa na nezaplatenie.
Avšak, nakoľko je teraz situácia aká je, prišiel ten správny čas na spoznávanie okolia. Ja som tak navštívila mnoho miest, ktoré som mala na svojom Slovenskom zozname už nejakú tú dobu. Iné som zas našla náhodne, keď som hľadala, kam by sa dalo ísť na jedno-dňový výlet. Z tejto korona-situácie som si tak vzala pozitívum a to-to, že som konečne preskúmala okolie Bratislavy a miesta, ktoré by som za bežných okolností navštívila v priebehu niekoľkých rokov, ak vôbec.

Ak sa náhodou inšpiruješ jedným z mojich tipov na výlet, označ ma na instagrame @natalyadameova, poteším sa, že sa niekto inšpiroval mojimi tipmi.

SLOVENSKÁ SAHARA
O slovenskej púšti si už rozhodne počul/a, ide o celkom vyhľadávanú atrakciu na západnom Slovensku, ktorá sa nachádza vo vojenskom obvode Záhorie. Počas bežných dni sa odporúča overiť si, či práve v areály neprebieha vojenský výcvik. "Sahara" je dosť rozsiahla, čiže nehrozí, že tu stretneš davy turistov, nakoľko sa veľmi pekne rozpŕchnu. Okolie je tiež veľmi pekné a tak je naša púšť ideálnou voľbou na jednodňový výlet. Na toto miesto by som sa určite veľmi rada niekedy v budúcnosti vrátila.



KOMÁRNO
Farebné nádvorie videl na fotkách už takmer každý z nás, Nádvorie Európy sa nachádza v Komárne a dovolím si povedať, že práve kvôli nemu sem chodia davy turistov. Komárno som preto chcela navštíviť už dlhšie, avšak podarilo sa mi to až teraz. Budovy na tomto nádvorí reprezentujú architektúru typickú pre vybrané  európske štáty. Nádvorie je naozaj krásne, nájdeš tu kaviarničky, bary, či lavičky na ktorých môžeš vypnúť a kochať sa nádvorím. Ja som si pripadala ako v nejakom disneylande, kde sú repliky známych budov. Komárno však ponúka omnoho viac. Mňa oslovilo ešte námestie Gen.Kapku, ktoré môžeš vidieť na fotke na ľavo. Počas našej návštevy nebolo v meste veľa ľudí a tak tam vládol veľký pokoj. Za mňa to určite nebola moja posledná návšteva tohto mesta.

OUTFIT: Už teraz mi je jasné, ktoré šaty sú šatami tohto leta. Keď som zbadala čerešničkové šaty na stránke rouzit.sk, okamžite som vedela, že to sú tie pravé šaty pre mňa, avšak mali dĺžku, ktorú nemám rada. Riskla som to a objednala ich. Mamina mi šaty skrátila a ja som sa doslova zaľúbila, milujem keď šaty odstávajú a toto je presne ten tvar šiat, ktoré zbožňujem. Majú skvelý dizajn, zaujímavý dekolt a o tej látke ani nehovorím.


SMOLENICE
Smolenický zámok som navštívila asi po 10tich rokoch a musím povedať, že je stále tak krásny, ako si ho pamätám. Skrz situáciu sme sa nedostali do areálu, avšak ja som si aj tak najviac zamilovala rozsiahlu lúku s výhľadom na zámok. Smolenice majú veľmi výhodnú polohu a tak sa v okolí nachádza viacero turistických atrakcií, ktoré by som chcela navštíviť nabudúce. My sme zvolili prechádzku do lesa za vodopádom, ktorý je žiaľ dlhodobo vyschnutý, čo sme zistili až neskôr, avšak prechádzka lesom neuškodí nikomu. Na fotkách opäť môžete vidieť šaty z rouzit.sk, ktoré sú ideálnym kúskom na leto. Sú voľné, ale zároveň pekné, dievčenské. A najlepšie je, že aj keď sa najem do sýtosti, nikto to neuvidí! :D
VODNÝ MLYN JELKA
Na toto miesto som narazila niekde na Instagrame a okamžite ma očarilo. Mám rada miesta, kde sa nachádza voda a vodný mlyn dotváral toto miesto k dokonalosti. Čo mi však nenapadlo bolo to, že skrz koronu bude areál mlynu zatvorený a my si ho tak budeme vedieť užiť iba spoza plota. To však nič nemení na tom, že celý areál je ako stvorený na piknik. Pri mlyne sa nachádzajú bufety, kde podávajú napríklad aj grilované ryby. Dúfam, že sa mi sem podarí vrátiť keď bude otvorený aj mlyn. Zatvorený mlyn sme si vykompenzovali aspoň krátkou zastávkou na repkovom poli.


BOBRIA HRÁDZA V KUCHYNI
Bobria hrádza už dávno zažila svoju veľkú slávu, potom ostala zničená a nezrekonštruovaná. Napriek tomu, že som vedela v akom dezolátnom stave je, chcela som ju vidieť. Po príchode do Kuchyne som ostala milo prekvapená areálom jazera. Množstvo miesta na piknik a príjemné prostredie. Jediné, čo ma rušilo, bolo množstvo ľudí, avšak dalo sa to očakávať, keďže sme sa sem vybrali počas víkendu. Vopred by som Vás rada varovala, že k mólu sa najlepšie dostanete po pravej strane a následne je potrebné preliezť menší plot (neviem povedať, či je tam na stálo). My sme si zvolili cestu po ľavej strane a následne sa borili v bahne, čiže to vysvetľuje, prečo sú moje tenisky takmer celé čierne. V čase našej návštevy bolo mólo plné ľudí, vstup je rozhodne na vlastné riziko, nakoľko človek nikdy nevie, kedy sa pod ním mólo prepadne:D. Výlet na Bobriu Hrádzu odporúčam spojiť s výletom na Slovenskú púšť, nakoľko sa nachádza v tesnej blízkosti.

7 komentárov

  1. Proc mas roztrhane silonky? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásně připravený článek! Moc se mi líbí, jak si netradičně pojala ty fotky! :) Já jsem taky ten typ, co svojí zemi vůbec nezná a třeba já nebyla ani v BA :D , ale jednou se určitě vydám a aspoň budu vědět, kam dál se podívat! :)
    Já teď psala o mých oblíbených místech v Praze, také i s outfity :
    LifestyleBirdie - Toulky Prahou | 3 + 1 Inspirace na jarní outfity

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to treba vidieť Bratislavu určite, keď je viacmenej za rohom :) Rada ti dám potom ďalšie tipy!
      Do Prahy sa dúfam čoskoro dostanem, tak si rada prečítam článok :)

      Odstrániť
  3. Krásny článok a jednoznačne sa mi páčia lokality, ktoré si vybrala :)

    BarsVee┃Moja skincare so značkou Himalaya - BarsVee na Instagrame🌸

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článok a fakt krásne outfity. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý komentár:)